Brněnští beachvolejbalisté ovládli Pohár Českého volejbalového svazu a České obce sokolské, když v závěrečném duelu o titul porazili 2:1 na sety Stanislava Vachouška a Petra Sedláčka. „Pavlas a Svoboda se ukázali ve skvělé formě. Finálové utkání bylo hodně vyrovnané a tato dvojice zvítězila především díky zkušenostem," uvedl ředitel turnaje Miloš Kosík.

Vachoušek a Sedláček byli nasazení až jako turnajové sedmičky. Přesto se mezi šestnácti páry prokousali až do souboje o zlato. „Jejich výkony jsou největší překvapení turnaje," uznal Kosík.

V ženském pavouku nejvíce zářila Ivana Cebáková s Veronikou Nucovou, které ve finále přetlačily Janu Goliášovou a Ivu Štorkovou. „Extraligové hráčky i hráči šestkového volejbalu berou beach jako zpestření a přípravu před sezonou. Bylo zajímavé sledovat, jak nastupující mladá generace trápila staré beachové mazáky," uzavřel Kosík.

Obě nejlepší dvojice z mužské soutěže se o tomto víkendu představí i na mistrovství republiky, které opět hostí Sokolské koupaliště nad Brněnskou přehradou. Pavlas a Svoboda patří mezi favority turnaje, který ukončí domácí sezonu na plážovém písku.