Hodinu po poledni vyzvou vzdálenost hlavního závodu na 7800 metrů na souboj muži a ženy. Už v online registraci se na závod přihlásilo víc běžců než loni. Před rokem startovalo 293 účastníků. „Máme už tři sta padesát přihlášených přes internet, loni se navíc zaregistrovalo sto lidí přímo na místě. Čekáme, jaké bude počasí, ale jsme určitě spokojení,“ oznámil Štěpán Vrubl ze společnosti STAREZ – SPORT, která závod pořádá.

Vrchol bohatého doprovodného programu obstará vystoupení světového šampiona Václava Koláře, který divákům vyrazí dech při biketrialové exhibici. „Přijedu se svými překážkami a ukážu lidem něco z toho, co jsem se za dvacet let ježdění naučil. Vyskočím na stůl vysoký 130 centimetrů, zasoutěžím si s dobrovolníky ve skoku přes pásku, zda skočím víc já na kole, nebo oni po nohách. Udělám několik otoček o 180 stupňů, můj český rekord je 32 otoček za minutu. Dále zapojím lidi z publika, a když bude rozjezd, zkusím jich několik přeskočit. Na motosalonu v Praze jsem jich zvládl čtrnáct,“ přibližuje vystoupení Kolář.

Fanoušci hokejistů brněnské Komety se mohou těšit na autogramiádu extraligových šampionů. O zábavu dětí i dospělých se postarají skákací hrad, malování na obličej, basketbalové koše, hod na branku, paddleboardy, jummping, beachvolejbalové kurty a laserová střelnice pod dohledem policistů. Sportovce po doběhu odborně namasíruje fyzioterapeut.

Návštěvníci mohou zároveň přispět na dobrou věc, a to na prevenci dětských úrazů, na něž se zaměřuje Nadační fond Modrý hroch, který ve svém stánku s maskotem připraví zábavný program i pro nejmenší. Fakulta sportovních studií Masarykovy univerzity v Brně na svém stanovišti zájemcům přiblíží, jak má vypadat správný jídelníček, a mohou si nechat zdarma přeměřit index tělesné hmotnosti BMI. Nabitý program moderuje Luděk Savana Urbánek.

Pořadatelé přidávají novinky, které zpestřují už tak bohatý program. Běh Riviérou si však nadále drží jedinečnou a neopakovatelnou atmosféru. „Všem doporučuji, aby vyrazili na Běh Riviérou, který se odehrává v krásném prostředí. Bude tam spousta atrakcí, protože cílíme hlavně na rodiny s dětmi. Různých běhů existuje hodně, my chceme nalákat na sport především malé děti,“ sděluje Jakub Koudelka, marketingový ředitel společnosti STAREZ – SPORT.

Běh Riviérou 2017
Kdy: v sobotu od 10.00 hodin
Kde: Koupaliště Riviéra
Mládežnické tratě: 150, 500 a 2100 metrů
Start hlavního závodu na 7800 metrů: 13.00 hodin
Startovné: 300 korun dospělí, 50 korun děti