Zruč v úvodu překvapovala. Hned v 1. minutě se za ni trefil Váňa. V 9. minutě pak Benago překvapivě vedlo 3:2. „Pro nás to byl těžký zápas. Z prvních tří střel jsem dostal tři branky, aniž bych si sáhl na balon. I za nepříznivého stavu jsme ale věřili, že zápas zvládneme,“ povídal brankář Tanga Václav Kubíček.

Ve výhru zřejmě stále věřil i kouč. Spokojený ale být nemohl. „Do příštího zápasu se musíme poučit a zlepšit výkon. Trápili jsme se, Benago nemělo co ztratit, výborně bojovalo,“ povídal trenér brněnského celku Marian Berky.

Hostům chyběl Kolumbijec Angellot a Španěl Amrani. Proto se hrálo prakticky na jednu branku. I když tomu skóre neodpovídalo. „Bránil nám i výborný gólman Klíma, nastřelili jsme snad pět tyček. Šancí jsme měli spoustu. Benago bylo zalezlé, ale jeho brejky byly nebezpečné,“ uvědomoval si Kubíček.

Sám se ale na změně skóre podílel svým prvním gólem v play off. „Však mi to hned kapitán Pepa Havel připomínal. Bude to drahé,“ smál se mladý brankář.

Druhý zápas série o postup do semifinále hostí hala ve Zruči. „Čeká nás klíčový zápas. Věříme, že máme na to končit čtvrtfinále po třech duelech,“ dodal Kubíček.

FC Tango Brno – Benago Zruč n/S. 8:3 (3:3)

Branky: 3.Seidler (Belej), 8.Buršík (Záruba), 18.Chadzidis, 24.Bruna (Belej), 32.Chadzidis (Seidler), 35.Bruna (Seidler), 37.Kovács, 37.Kubíček – 1. Váňa (Klíma), 6. Rodek (Váňa), 9.Váňa (Lištván)

ŽK: 22.Chadzidis, 25.Josef Havel – 24.Lištván

Tango: Kubíček, Bočánek – Chadzidis Josef Havel, Buršík, Záruba – Kovács, Bruna,, Belej, Seidler – Cieslar, Jan Havel

Benago: Klíma – Rodek, Lištván Dastych, Váňa – T.Veselý, J.Veselý, Kvíčala, Mareš