Na první fázi soustředění se připravovala poctivě. I proto ji intenzivní dril nezaskočil. „Navíc mám ještě fyzičku ze sezony, žádnou výraznou změnu jsem necítila. Ale bude se to hodit," tvrdí pivotka, která v úterý oslavila jedenadvacáté narozeniny.

Jako benjamínek výběru kouče Lubora Blažka si už Hanušová užila i dva duely s Portorikem. Celek z Karibiku na Češky jednou vyzrál, podruhé odešel vysoko poražený. „Osobně jsem se sebou nebyla moc spokojená. Možná ze začátku, ale pak jsem dělala spoustu chyb. Potřebuju se zlepšit na doskoku. Byly to první zápasy po dlouhé době, týmový i můj výkon určitě poroste," doufá reprezentantka, která v národním celku debutovala před loňským mistrovstvím Evropy v Polsku.

Po zápasech v Trutnově se český výběr přesune na západ Čech do karlovarské arény. Hanušová přitom pochází z nedalekého Sokolova. „Známí se mě ptají, kdy hrajeme a s kým. Sama jsem zvědavá, kdo se přijde podívat. Věřím, že moje bývalé spoluhráčky ze Sokolova určitě přijdou, těším se na ně," usmívá se.

Ve svém věku okoukává co nejvíc od svých zkušenější spoluhráček. „Snažím se brát si od nich co nejvíc. Když mi třeba Hanka Horáková řekne, ať si naběhnu do středu a dá mi tam nahrávku, budu si to pamatovat," uvádí Hanušová příklad.

Hráčky jako zmíněná kapitánka vicemistryň světa nebo třeba střelkyně Eva Vítečková mají ke konečné nominaci velmi blízko. Na rozdíl od Hanušové. „Ony tvoří kostru družstva. My ostatní jsme na tom víceméně stejně. Šanci máme všechny," doufá.

Zatím si užívá pohodové atmosféry v týmu. „Absolutně všechno klape. Myslím, že to není pravidlo, ale v českém nároďáku je vždycky výborná parta. Navíc v takto kvalitním celku jsem ještě nikdy nehrála. Užívám si to," dodává Hanušová.