Při reprezentační pauze se totiž zranila americká opora celku Stephanie Maddenová, která je po operaci achilovky možná do konce sezony mimo hru. Devětadvacetiletá pivotka se stala už třetí oporou brněnského celku, kterou na dlouhou dobu vyřadily ze hry zdravotní problémy. Připojila se tak ke Gabriele Andělové a Veronice Remenárové. „Smůla pokračuje. Ztráta Maddenové bude cítit.
Proti Miškolci můžeme jen překvapit, ale je to pro nás dobrá role. Holky jsou zdravě nahecované,“ uvedl manažer klubu Richard Foltýn.

Trenér Zbrojovky Pavel Šustr.
Odreagování kouče Šustra po bídném podzimu? Jedině obouchání kachliček


Středeční zápas vnímá jako duel o naději na postup ze skupiny. „Když vyhrajeme, může nás to hodně nakopnout, v opačném případě budeme poslední dva duely v Benátkách a Nantes asi jen dohrávat,“ zmínil brněnský manažer.

Královu Poli patří ve vyrovnané skupině G poslední pozice tabulky se stejným bodovým ziskem jako Nantes, vedoucí tandem Benátky a právě Miškolc je jen o bod vpřed.

KP BRNO V EUROCUPU
Zápasy:
Miškolc – KP Brno 77:59
KP Brno – Benátky 66:64
KP Brno – Nantes 58:84
28. 11., 18.00: Brno – Miškolc
5. 12., 19.30: Benátky – Brno
12. 12., 20.00: Nantes – Brno

Statistiky (3 ze 6 zápasů)
Nejvíc bodů – Michaela Stará 33 bodů
Nejvíc doskoků – Stephanie Maddenová – 19
Nejvytíženější hráčka: Michaela Stará – 88 minut


Svěřenky trenéra Davida Zdeňka zabojují o první výhru proti neoblíbenému maďarskému soupeři. V úvodním zápase prohrály v Miškolci jasně 59:77. Se stejným protivníkem padly ve stejné fázi EuroCupu i před třemi lety. Z poznatků se nyní snaží poučit a vhodně nachystat. „Holky se strašně těší, dělají všechno proto, aby byly připravené. Už jsme rozebírali obranu Miškolce, stěžejní bude ubránit dvoumetrovou Chanel Mokangovou z Konga a taky silnou rozehrávačku Doru Medgyessyovou. Šanci ukázat se dostanou hráčky, které jinak tolik prostoru nedostávají,“ prohlásil asistent brněnského trenéra Petr Horák.

Větší role tak pravděpodobně připadnou osmnáctiletým křídelnicím Barboře Holubové a Ludmile Dudáčkové, Právě ona se nečekaně blýskla v prvním utkání proti Miškolci, kdy zaznamenala devět bodů, nejvíc z týmu. Od té doby na evropské scéně příležitost nedostala, nyní může přijít její čas. „Táhne naši devatenáctku, které se daří. Šanci si zaslouží nejen proto, že máme hodně lidí na marodce,“ upozornil Horák.

Šestapadesátiletou chodkyni v Černovické ulici v Brně srazilo auto. Nepřežila.
Další tragická nehoda. V Černovické ulici po srážce autem zemřela žena

Při reprezentační pauze se podle něj zaměřilo družstvo zásadním způsobem na kondici. „Měli jsme hodně běžeckých tréninků, teď už neběháme, abychom holky neutavili. Vše směřuje k tomu, aby byly v psychické pohodě,“ pravil Horák.

Poslední eurocupové utkání základní skupiny v Brně v tomto roce začíná v hale ve Vodově ulici ve středu v šest hodin večer. Návštěvníci se mohou těšit například na slevy ve fanshopu klubu.

Tomáš Plekanec.
Plekanec bude hrát i za Kometu. Získala ho na střídavý start