„Věděly jsme, kdo má co hrát. Ale jako opora na lavičce chybí," mrzelo nehrající Sandru Onderkovou po porážce 2:3 s Olomoucí a vyrovnání série na 1:1.

Právě domácí blokařka se při absenci Gonzáleze ujala role dočasné trenérky. Že americký kouč zápas nestihne, se královopolské volejbalistky dozvěděly hodinu a půl před utkáním. „Myslím, že jsme to zvládly dobře. Chris je výborný, umí povzbudit, poradit, uklidnit. Snažily jsme se navzájem hodně komunikovat. Myslím, že jsme střídaly přesně tak, jak by to udělal on," zamýšlela se kapitánka Soňa Nováková.

Klíčový moment však Brňankám protekl mezi prsty. Ve čtvrtém setu měly dva mečboly na ukončení série, ale místo medailové radosti přišlo srovnání Olomouce. Bronz měla na ruce Anna Širůčková, ale rozhodčí se po její smeči přeli o teč ze strany Olomouce. „Spodní ji viděl, vrchní ne. Rozhodly detaily, mohly jsme mít trochu víc štěstí," posteskla si Nováková.

Pátou sadu rozehrály lépe hostující hráčky, které přežily dvojitou klinickou smrt a vyrovnaly sérii na 1:1 na zápasy. „Možná to holkám zůstalo v hlavách. Mít mečbol na ruce a nesložit ho, to je chyba. Prohrály jsme si zápas samy," hodnotila Onderková.

Duel i přes smutek na domácí straně nabídl strhující podívanou. Zejména při několika dlouhých výměnách, které však téměř vždy vyhrály Hanačky. „To člověku nepřidá. Přesto si myslím, že jsme na ně měly. Ve čtvrtém setu jsme dotáhly ztrátu a vedly jsme, myslela jsem, že už je máme," kroutila hlavou Nováková. „Ale byl to hezký zápas, některé výměny byly super," odhlédla od prohry zkušená volejbalistka.

O držiteli bronzových extraligových medailí tak definitivně rozhodne až třetí duel, který hostí ve středu od pěti hodin odpoledne Olomouc. „Nepotřebujeme nic měnit. Musíme jít do zápasu bez obav a beze strachu," burcovala družstvo Onderková.

Královo Pole - Olomouc 2:3

Sety: 20,–19,21,–25,–11. Rozhodčí: Vlastimil Kovář, Jaromír Antušák. Diváci: 800. Stav série: 1:1. Sestava KP: Nováková, Michalíková, Vyklická, Širůčková, Cebáková, Herbočková. Střídaly: Toufarová, Součková, Nálezková. Libero: Chlumská.