Písničkář Petr Štolba, jak zní občanské jméno interpreta, zahraje na běžeckém závodě poprvé. „Bude to pro mě novinka, dokonce zvažuji, že si s sebou vezmu i nějaký úbor na cvičení a možná se jen tak letmo rozběhnu," uvažuje Pekař.

V pravé poledne odstartují účastníci Mizuno Podzimní 10 jak do pětikilometrové, tak do dvojnásobné trasy, ale na to si hudebník netroufá. „To je výborný nápad, že bych si zaběhl pět kilometrů a na konci mě můžou zastřelit," rozesměje se. „Mám jednu zkušenost, kdy jsme před koncertem pro dobročinnou akci minutu šlapali na kole. Makal jsem opravdu naplno, pak jsem slezl z kola a zjistil, že opravdu umírám. Nemohl jsem se ani postavit na nohy, takže jsem se jen vyfotil a odtáhli mě, byl jsem v koncích," culí se Pekař.

Dvacet let závodně tancoval a ani běh mu nebyl cizí, ale teď se mu nevěnuje. „Musím se přiznat, že bych dnes asi neuběhl ani sto metrů, zhroutil bych se někde v půlce. Spíš se rád koukám, když to někdo umí," usmívá se hudebník z Kutné Hory. „Už to nedám, jsem kuřák. Když do pětadvaceti člověk kouří, pořád mu to běhá a všechno jde ještě v pohodě, ale od pětadvaceti už plíce řeknou dost," popisuje.

Skladatel, textař a tanečník Pekař ještě těží z doby, kdy se závodně pohyboval na parketě. „Snažím se vytěžit maximum z toho, co v těle zbylo, ale společným turné a ježděním o prázdninách s Rybičkami 48 i mojí kapelou se tělo dostalo do takové fáze, že jemně odchází. Cítím, že září bylo hodně kruté a potřebuji aspoň čtrnáct dní volno, abych nabral energii na společné turné, které zase pojedeme. Takže jsem zvědav," ušklíbne se devětadvacetiletý písničkář.

Do kondice se zatím snaží dostat aspoň plaváním. „Pomáhá mi to, snažím se do časového harmonogramu někam vměstnat také saunu," říká Pekař, který se zároveň otužuje. „Někdy hrajeme venku, kde už bývá trochu zima. O víkendu jsme hráli u vody a říkal jsem chlapcům, že se musím začít otužovat," dodává.

V květnu vyšla jeho debutová deska #Pekař, která se velmi rychle dostala na přední příčky československého žebříčku prodejnosti. První říjnovou sobotu zdarma příznivcům v Mariánském údolí zahraje své nejznámější songy jako Bůh, Tančím, Nikola, Za Tebou, Nenech mě odejít nebo Letní. „Budou to ověřené hity a nové šlágry," povídá.

Koncem října opět vyrazí s Rybičky 48 na Akustické Kamarádi Tour. „Po krátké dovolené v zimě pojedu také svoje turné s kapelou, kterou pořád skládám a přibírám členy. Doufám, že to nějak klapne. Budou se točit dva velké klipy a uvidíme, co z toho vznikne," uzavírá Pekař.