Bezbranková remíza je ve sportu, kde průměrně padá sedm až osm gólů v jednom utkání, velkou raritou. „Po zápase jsme neměly slov. Moc šancí jsme si nevytvořily, soupeř se zaměřil výhradně na obranu. Byly jsme lepším týmem," popisovala Brňanka.

Právě utkání Židenic s Jihlavou nikdy nepatří mezi florbalové lahůdky. Oba celky se utkaly dvakrát na letních turnajích a vždy rozhodoval pouze jeden gól. „Panuje mezi námi velká rivalita, která stupňuje bojovnost. Zejména v Jihlavě se nám nehraje dobře a může to být i povrchem, protože v hale mají klasické parkety. Pomáhá jim i divácká podpora," hledá příčiny těsných výsledků Svobodová.

Poslední duel potvrdil vyrovnanost obou soupeřů a po remíze 0:0 rozhodovaly až samostatné nájezdy. V nich uspěly hráčky jihlavského týmu. „Nájezdy už byly o psychice a o štěstí. My jsme chtěly rozhodnout už v normální hrací době, protože jsme soupeře přehrávaly. Nervozita byla při takovém skóre už na obou stranách," vysvětluje.

Výsledek utkání v Jihlavě nepotěšil přibližně devět desítek přítomných diváků a moc si jej neužila ani Svobodová. „Po duelu v Jihlavě jsme hrály s Chodovem a v zápase padlo čtrnáct gólů. To je mnohem lepší. Taková přestřelka je zajímavější pro diváky i pro hráčky. Střetnutí má dynamiku, hrát na 1:0 nebo 2:1 je o ničem," připomíná nedělní porážku 5:9.

Florbalistky Židenic se po prohře s Chodovem nacházejí na osmém místě extraligové tabulky. V dalším utkání je v sobotu čeká v hale VUT Pod Palackého vrchem pražský tým Děkanka.

MARTIN VYMYSLICKÝ