Papírové předpoklady v prvním derby sezony platily v královopolské hale ve Vodově ulici nejvíc v prvních dvou setech, v nichž kralovaly Šelmy. Jenže mladým hráčkám Králova Pole se povedlo duel zdramatizovat. I když nakonec prohrály 1:3 na sety, sahaly dokonce po tiebreaku. „Nechali jsme se ukolébat, že jsme v pohodě vyhráli první dva sety. Přestali jsme tlačit a dodržovat částečně nějaké věci v obraně. Soupeř změnil způsob hry i taktiku a nám to udělalo problémy,“ povídal kouč Šelem Ondřej Boula.

Ilustrační foto.
Kvůli překážejícímu autu nemohl ke kontejneru. Tak odpadky vysypal na kapotu

Volejbalistky Králova Pole prohrály pošesté z devíti úvodních duelů sezony. „U nás to bohužel bylo zase jen o jednom útočníkovi a s jedním útočníkem se proti týmům, jako jsou Šelmy nebo Olomouc, nedá vyhrát,“ poznamenal kouč královopolského výběru Matúš Kalný.

Jeho svěřenkám přitom hrozila blamáž. V první sadě získaly pouhých devět bodů, ve druhé sadě jen o sedm víc. „Královo Pole není soupeř, jehož bychom měly přehrávat natolik, že zaznamenají jen devět bodů. To se potvrdilo. Na začátku se nám hrozně dařilo úplně všude a ve všem, na co jsme sáhly,“ popsala kapitánka Šelem Soňa Nováková.

Od třetí sady se domácím domácím volejbalistkám podařilo srovnat hru a sadu uzmuly pro sebe. Ani ve čtvrté nebyly bez šance. Její závěr ale lépe vyšel Šelmám, které vyhrály 25:20. „Dokázaly jsme se vrátit zpátky do hry. Může nás mrzet, že jsme ve čtvrtém setu nedokázaly zápas posunout dál a vybojovat aspoň bod,“ poznamenala kapitánka domácího výběru Šárka Šloufová.

Jaromír Bohačík
Hvězdy v Brně. Nymburk nasázel mmcité stovku, výhru řídil Bohačík

Královo Pole prohrálo potřetí v řadě, spravit bilanci si mohou brněnské hráčky v dalším kole, kdy hrají na palubovce předposledního Přerova. Duel je na programu v sobotu na Hané, Šelmy sehrají další kolo až v pondělí 11. listopadu ve šlágru proti třetí Ostravě.

Královo Pole - Šelmy 1:3
Sety: 9:25, 16:25, 25:22, 20:25. Rozhodčí: Gall, Grabovský. Diváci: 450
Královo Pole: Carpentierová, Kvapilová, Šunderlíková, Pavlíková, Podhrázká, Šloufová, libero Digrinová. Střídaly: Kuníková, Bukovská, Grabovská, Judlová
Šelmy Brno: Akeoová, Janečková, Svobodníková, Mikysková, Polášková, Wolowiczová, libero Chlumská. Střídaly: Benediktová, Sklenářová, Diatková, Nováková