Nechyběl ani minulý týden v přípravném kempu v Českém Dubu. „Nechci, aby to znělo nějak namyšleně, ale myslím si, že když budu i v celostátní lize hrát jako doteď a dám nějaké góly, mám velkou šanci dostat se na Euro,“ povídá druhý nejlepší střelec DRFG Superligy malého fotbalu. Se šestnácti zásahy zaostává o jediný gól za blanenským spoluhráčem Janem Koudelkou.

S jakými pocity jste se vrátil z Českého Dubu?

Trenéři nás rozdělili na dva mančafty, každý odehrál jeden zápas a dohromady jsme měli asi dva, tři tréninky, k tomu i individuální pohovory. Samozřejmě finální nominaci ještě neznáme, ale i na základě pohovorů mám takový pocit, že mi Euro snad neunikne.

Cítil jste na trénincích konkurenční boj?

Bylo vidět, že na domácí šampionát chtějí všichni. Hráli jsme přípravný zápas proti výběru Prahy, jejíž kluci jezdili nehorázně, takhle jsem dlouho neviděl nikoho jezdit ani v Superlize, možná cítili šancí, že na kempu můžou být. V Českém Dubu jsme se jinak všichni znali, fungujeme na kamarádské bázi. Každý na Euru chce být, ale nic zákeřného nebo nevraživost jsem necítil.

Už na vás doléhá blížící se šampionát?

Když jsem začal hrát malý fotbal před třemi lety a poprvé mě povolali na mistrovství Evropy do Černé Hory, už se o Brně mluvilo. Myslím, že můžu za všechny kluky říct, že se od té doby na šampionát doma chceme určitě podívat. Vím, že se blíží, dělám všechno pro to a ještě udělám, abych se tam dostal. Bude to svátek malého fotbalu.

Sledoval jste rozlosování základních skupin Eura?

Los jsem vnímal, věděl jsem, kdy je, sleduji stránky malého fotbalu. Naše skupina je hratelná a Česká republika bude favorit. Nejvíc nepříjemní budou Maďaři, kteří loni na Euru hráli dobře s podporou domácího publika. Izrael a Lotyšsko budou velká neznámá, zase může někdo vyplavat, jako loni překvapil vítěz šampionátu Kazachstán. Ale skupinu podle mě Česká republika ovládne.

Máte zkušenosti s někým ze soupeřů?

Jenom z koukání na zápasy. Byl jsem na třech mistrovstvích Evropy, ale nenarazil jsem tam ani na jednoho z nich, ani v přáteláku. Maďary jsem loni sledoval skoro každý zápas, protože přišel vždycky plný dům, bavilo mě se na ně dívat, pamatuji si některé hráče. O Lotyších a Izraelcích nevím vůbec nic. Bude to čerstvá zkušenost, kdybych se na Euro podíval.

Vašemu Blanensku se nadmíru daří v DRFG Superlize malého fotbalu, hned v úvodu jara jste vyhráli v Praze a doma smetli Most…

Říkali jsme, že máme první dvě kola asi nejtěžší soupeř Prahu a Most. Chtěli jsme udělat nějaké body, ale že jich bude šest, jsme vůbec nepočítali. Ve výběru panuje výborné rozpoložení a mluvíme o tom, že chceme hrát o nejvyšší příčky.

Pak jste porazili Pardubice a naposledy jste zvítězili hladce v Příbrami 10:4. Překvapuje vás takové jaro?

Jsme s klukama úplně nadšení. Jeli jsme do Příbrami hlavně s tím, že potřebujeme zápas zvládnout, abychom přilákali na Brno co nejvíc lidí. Jsme rádi, že jsme to zvládli. Myslím, že máme dostatečnou propagaci pro nedělní utkání. Má být i pěkné počasí, takže doufám, že přijde velká návštěva. Užíváme si to všichni, jsme rádi na takové vlně a doufám, že to teď v neděli neskončí.

V neděli od jedenácti hodin dopoledne hostí Blanensko před kamerami ČT sport v Boskovicích jihomoravského rivala Brno. Co bude platiti na jeho hráče?

Určitě musíme hrát tak, jako od začátku soutěže, tedy ze zabezpečené obrany. Kluky z Brna znám, jsou tam vynikající individuality, ale myslím, že týmovou součinností je můžeme zlomit. Máme doma velké hřiště, které nám hodně vyhovuje, ale zároveň bude velká výhoda i pro Brno. Týmovým duchem, nadšení a tím, na jaké jsme vlně, jsme schopní zápas zvládnout.

Ze třetí pozice na první Brno ztrácíte tři body. Myslíte na superligový titul?

Víme, že když všechno vyhrajeme, můžeme získat i titul, ale to jsou asi přehnaná slova. Už jsem slyšel názory po prvních dvou vyhraných zápasech, že můžeme udělat titul, ale o tom bych mluvil radši opatrně. Jsme nohama na zem. Hlavně doma máme obrovskou sílu, protože velikánské hřiště nám vyhovuje. Máme na naši hru vhodné typy hráčů, tam si věříme úplně na každého. Chceme u nás vyhrávat, protože chodí hodně diváků, asi nejvíc z celé soutěže. Co si odvezeme z venku, je navíc. Určitě se popereme o nejvyšší příčky.