Ve španělském Bilbau jej přidala k dvěma kontinentálním pásům federace WKF a především loňskému titulu mistryně světa WAKO. „To je nejuznávanější amatérská kickboxerská organizace," podotýká Mlejnková.

Výčet jejích úspěchů už je poměrně obsáhlý, přitom s bojovými sporty začala před necelými pěti lety. „Dřív jsem dělala atletiku, ale kvůli zranění kolena jsem musela přestat. Honza Cacek, který dělá kondičního trenéra thajboxerovi Tomáši Hronovi, mě přiměl podívat se na jeden trénink a už jsem zůstala. Je objevitel talentů," směje se.

Zpočátku si její okolí těžce zvykalo. „Ale už se s tím naučili žít," líčí. „Mamka řekla, že se nikdy nepodívá, jak někdo její dceru tluče do hlavy, ale fandí mi. Taťka si vystavil všechny moje poháry," hlásí třicetiletá bojovnice.

Z loňského mistrovství světa si odnesla zlomené kůstky v obličeji, ale jinak se jí zranění vyhýbají. „V tom byla mnohem náročnější atletika," tvrdí.

Bojovnice klubu Muay Thai Brno dominuje hlavně v K-1 díky tvrdému úderu rukou. Občas se přitom ještě setkává s narážkami od mužů. „Všichni mají řeči, ale sdělují mi je do očí. Není to nic strašného. Spíš u nich vidím nejistotu, protože boj považují za ryze mužskou parketu a najednou ho umí ženská," culí se Mlejnková, mezi jejíž největší záliby patří psi.

Muže má často jako sparingpartnery v ringu, protože v České republice jí chybí soupeřky. „Musí se naučit žít s tím, že je praští ženská. Pokud se to třeba začátečníkům nelíbí, buď zastavím, nebo to uklidní trenér," povídá.

Absolventka Fakulty sportovních studií Masarykovy univerzity v Brně se z jihu Moravy přesunula do Prahy, kde studuje základní odbornou přípravu pro policisty. „Zatím se učím, ale na praxi se dostanu i na ulici," sděluje. Dovednosti z ringu jí pomáhají i ve škole. „Je to výhoda, neustále trénuju ve Sportovním klubu Vyšší policejní školy v Praze, ale mám i jiné schopnosti," doplňuje.

Lucie Mlejnková

Narozena: 2. února 1984

Sport: thajský box, kickbox, box

Klub: Muay Thai Brno

Kategorie: do 66/70 kilogramů

Největší úspěchy – MS: 1. místo v K-1 (organizace WAKO) 2013, 2. místo v kicklightu (WAKO) 2013, ME: 1. místo v K-1 (WAKO) 2014, 1. místo v kickboxu s lowkickem (WKF) – 2011, 1. místo v thajském boxu (WKF) 2011, 3. místo ve fullcontactu (WAKO) 2012, mistryně ČR: v boxu (2012), K-1 (2011), fullcontactu (2011), kickboxu s lowkickem (2011)

Bilance v ringu: 47 zápasů – 41 výher (20 k.o.) – 6 proher (0 k.o.)