Jak vám bude na lavičce, nebo na tribuně?
Momentálně si to ještě nedokážu moc představit, každopádně se s tím nedá nic dělat. Budu kluky podporovat, ať už ze střídačky, nebo z tribuny, kde mi to dovolí. Věřím, že to borci zvládnou i beze mě a zahraju si finále.

Ve čtvrtfinále jste zdolali Bosnu a Hercegovinu jasně 4:0. Vzpomněl jste na prohru s tímto soupeřem 3:4 v zápase o bronz před dvěma lety na evropském šampionátu v chorvatském Vrsaru?
Určitě jsme to měli v hlavách s klukama, kteří jsme to tenkrát ve Vrsaru zažili. Věděli jsme, že Bosna nám bronz sebrala, zvládla to tehdy líp fyzicky a asi i mentálně. Myslím, že tentokrát jsme do utkání nastoupili s čistou hlavou, věděli jsme od začátku, za čím jdeme. Jsem rád, že jsme to zvládli s takovým výsledkem a lidem jsme se odvděčili takovým výkonem.

Bylo důležité po prvním gólu nenechat se strhnout emocemi, což nezvládli hráči soupeře?
Stoprocentně nám strašně pomohlo, že jsme vstřelili brzy branku. Když vedete 1:0, hraje se úplně jinak, můžete kontrolovat hru, držet balon. Samozřejmě Bosna a Hercegovina, to je horká balkánská krev. Už ke konci tekly nervy a jsem rád, že jsme to zvládli s nulou vzadu. Výsledek 4:0 je naprosto fantastický.

Užíváte si na hřišti, když vedete 3:0 a žene vás třítisícový dav?
Je to nádherné, když vedeme takovým rozdílem a chybí pár minut do konce, lidi šílí, věří nám, fandí, pekelně podporují. Je to super zážitek.

Kolik členů rodiny nebo známých za vámi do Brna jezdí?
Mám tu přítelkyni, rodinu, asi sto přátel a známých. Mám velikánskou podporu, za což jim moc děkuji.

Doléhá na vás taková atmosféra?
Samozřejmě když nastupujeme a je tady tři tisíce natěšených fanoušků, každý hráč musí být trošku nervózní. Řeknu omílanou frázi, že jakmile se začne hrát, už na to nemyslíme, spadne to z nás. Od první minuty hrajeme s čistou hlavou a bez jakékoli nervozity.

Jak těžký soupeř bude v semifinále Rumunsko?
Je asi úplně jedno, s kým hrajeme. S Rumuny jsme v semifinále vypadli dvakrát za poslední tři roky, takže by nebylo od věci, kdybychom jim to doma vrátili. Ale v této fázi turnaje je každý mančaft strašně silný a vybírat si nemůžeme. Výsledkem s Bosnou jsme dali jasně najevo, že se ostatní mají bát nás, ať budeme hrát proti komukoli.