Čtyřiatřicetiletý boxer se v ringu představil po pěti měsících. Poprvé od října, kdy v Kyjevě prohrál s Rusem Zaurbekem Bajsangurovem v souboji o pás mistra světa WBO v lehké střední váze. Tentokrát boxoval ve vyšší váhové kategorii, do níž se rozhodl definitivně přestoupit.
Konečný měl od začátku převahu a potvrzoval roli favorita. Již ve třetím kole se ale se soupeřem srazil hlavou a měl roztržené obočí nad levým okem. I nadále byl lepší, ale prakticky neustále měl na tváři krev. Achour se totiž snažil jeho handicapu využít.

"Z mého pohledu jsem si to relativně pohlídal. Ta zranění byla nepříjemná, rušila mě. Ale myslím si, že jsem měl zápas ve svých rukách," řekl Konečný. "Dával jsem si trošičku bacha. Neříkám, že nic od něj nepřilítlo, nějaké nepříjemné údery. Ale věděl jsem, že vyhrávám. Dá se říct, že jsem se nedonutil ani k nějakému super výkonu," dodal.

Už ve čtvrtém kole rozhodčí duel poprvé přerušil, aby zkontroloval zranění Konečného, to se opakovalo i v devátém kole. Lékař jeho stav průběžně sledoval i o přestávkách. Konečný sice stále přesněji zasahoval francouzského soka, který ale potvrdil svou odolnost. V polovině dvanáctého kola rozhodčí zápas definitivně ukončil pro další Konečného zranění v obličeji.

Boxer Lukáš Konečný (vpravo) zasazuje ránu Karimu Achourovi."Už mi to hodně krvácelo a vadilo mi to ve výhledu. V tom posledním kole jsem měl najednou úplně červenou mlhu před očima a trošičku jsem se bál, že by tam přilítl nějaký úder, který bych kvůli tomu neviděl, a že by to mohlo rozhodnout," popsal Konečný závěr zápasu.
Achour po jeho ukončení sice zvedl ruce na znamení výhry, ale rozhodčí zápas dobodovali a nakonec se radoval Konečný. Českému boxerovi přisoudili vítězství v poměru 118:110, 116:112 a 118:110.

"Já jsem v klidu věděl, že jsem vyhrál. Když rozhodčí zaregistruje, že tam byla hlavička a ty byly dvě, tak se prostě dobodovává," nepřekvapilo českého boxera jeho vítězství, kterému aplaudovala zaplněná magdeburská GETEC Arena. V ní měl početný tábor fanoušků nejen z rodiny, ale i mezi německými návštěvníky. Konečný totiž boxuje za domácí tým SES Boxing.

Svému méně zkušenému, o osm let mladšímu soupeři složil poklonu. "Ty hlavičky, co udělal, rozhodně nebyly úmyslné. I se mi za ně omlouval, jak po nich, tak po zápase. Byl to férový kluk a já před ním smekám," prohlásil bývalý prozatímní světový šampion lehké střední váhy.