„Zápas je domluvený, znám soupeře, jen se čeká na podepsání smluv. Proto musejí fanoušci ještě pár dnů počkat, než budeme moct vše oznámit oficiálně,“ uvedl Konečný na webu profiboxing.cz.

Jisté ale je, že bude boxovat v Česku, kde se naposledy představil loni v květnu. Podle neoficiálních zpráv je hlavním kandidátem Brno, kde měl třiatřicetiletý dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa podle původních plánů boxovat o titul mistra světa již na konci září s Ukrajincem Sergejem Dzinzirukem. I tento duel byl ale zrušen kvůli zranění soupeře.

Konečný následně získal právo utkat se o pás šampiona WBO s Bajsangurovem, ale krátce před duelem byl jejich souboj zrušen. Podle informací zahraničních boxerských webů si ruský boxer poranil záda při tréninku, k duelu Konečný – Bajsangurov by ale po jeho uzdravení mělo dojít v náhradním termínu.

Brněnský rodák je ale stále v plném tréninku, i proto uvítal možnost boxovat již nyní, na konci března nebo na začátku dubna. „Všechno špatné je pro něco dobré, tohle řešení mě nadchlo. Soupeř je v přípravě na zápas, takže duel se může naplánovat na co nejbližší možný termín. Ve hře bude významný pás a navíc budu boxovat na domácí půdě. I díky tomu ze mě naštvání a zklamání ze zrušení souboje s Bajsangurovem rychle vyprchalo,“ dodal Konečný.