Do turnaje vyšle brněnský trenér Jaromír Andert tři své svěřence: Tomáš Veselého ve váze do 69 kilogramů, Milana Ganošku do 75 a Dominika Brabce do 81. „Myslím, že aspoň jeden z nich může medaili udělat,“ věří bývalý československý reprezentant Andert.

Veselý se na šampionát naladil třemi posledními výhrami. Mezi nimi ční triumf v extralize v Děčíně na počátku září. „Boxoval za Prostějov a porazil tam na body profesionála,“ ocenil jej Andert. Ganoška v extralize prohrál.

Veselý zvítězil také ve dvou následujících kolech druhé ligy v Prostějově a v Těmicích. Dva triumfy tam bral i Brabec. V juniorské lize se dařilo Henrichu Krausovi, který na těchto akcích zvládl oba své zápasy. Naopak Daniel Bezuško na konci září svůj duel prohrál.

Ilustrační foto
Vynadal mladíkům, že pouštějí rachejtle. Jejich otec ho údajně napadl sekerou

Brněnský Knokaut zároveň pořádá nábor nových šampionů. Celý rok chystá kruhové tréninky pro muže i ženy, ale také pro děti od deseti let. Tréninky v sokolovně v Husovicích v Dukelské ulici vede kouč Andert každý den. „V pondělí, ve středu a ve čtvrtek začíná trénink v půl páté odpoledne, v úterý v půl šesté a v pátek od půl osmé večer. Přijít může úplně každý,“ zve zájemce zkušený kouč.