Do Ostravy jste jeli s možností posunout se na první místo, nesvazovalo to trochu nohy?

Nemyslím si, že bychom to příliš vnímali a ovlivnilo to naši hru. V průběhu letošního ročníku si postupně zvykáme, že už do zápasů nevstupujeme jako outsideři, jak tomu třeba bylo v minulých letech. Naopak jsme většinou v roli favoritů, stejně jako proti Ostravě.

Ve druhé třetině jste Filipu Hrabalovi chytil trestné střílení, zaměřujete se na ně více v tréninku?

Nájezdům nevyhrazuji v průběhu tréninku příliš mnoho času. Určitě se jim nevěnuji více na úkor ostatních herních situací. Je taky potřeba zmínit, že se soupeři tohle konkrétní trestné střílení zrovna nepovedlo a dost mi úspěšný zákrok usnadnil.

V poslední třetině vstřelila Ostrava kontaktní gól na 4:3, báli jste se v té chvíli o výsledek?

Tam se zase objevil náš klasický výpadek, kdy trochu polevíme ke konci utkání. Bohužel se nám to stává často, jako třeba proti Bohemce. Takže jsem byl maličko nervózní, když se pokoušeli začátkem třetí třetiny vyrovnat, ale nepřipouštěl jsem si, že bychom to nedotáhli k úspěšnému konci.

Tým nemá brankářskou jedničku, střídáte se s Filipem Kuhnem. Výsledkově se ale daří, jak se k tomuto rozhodnutí stavíte?

V tomhle ohledu nám dali trenéři dá se říct volnou ruku. Je víceméně na nás, kdo bude hrát které zápasy. Mně vyhovují určití soupeři a Filipovi zase jiní, takže máme dopředu dohodnuté, kdo bude kdy chytat. Hlavní je, že se dokážeme se domluvit jako normální lidé, takže to funguje úplně v pohodě.

Letos jste ještě neprohráli a trůníte na prvním místě, vypadá to na dobře plněný plán…

Ano, zatím hrajeme podle představ a daří se nám plnit to, co jsme si před sezónou vytyčili. Máme ještě rezervu v několika oblastech, ale to se nám určitě podaří vyladit do play-off. Důležitá budou ještě utkání s hlavními konkurenty o nejvyšší příčky Chodovem a Mladou Boleslaví. Těžké bude získat body i proti Litvínovu, to jsou řezníci. Na zápasy s nimi se netěšíme nikdy.

ONDŘEJ PLEVÁK