Program ME
• STŘEDA
9.45: krátký program žen
17.00: krátký program sportovních dvojic
• ČTVRTEK
10.00: krátký program mužů
17.45: volné jízdy sportovních dvojic
• PÁTEK
10.40: krátký program tanečních párů
16.00: volná jízda žen
• SOBOTA
9.15: volná jízda mužů
14.25: volná jízda tanečních párů

Před rokem v ruské Moskvě předvedla nejlepší výsledek kariéry, když obsadila dvanáctou příčku. „Samozřejmě chci vylepšit umístění z loňska, ale nedávám si do hlavy určitou pozici. Spíš chci zajet oba programy dobře a čistě. Uvidí se, co z toho bude,“ říká Březinová.

V tréninku se jí to dařilo, ještě potřebuje úsilí z přípravy zúročit v závodě. „V pondělím tréninku jsem odjela čistý krátký program, ve volné jsem vynechala dva skoky, zbytek šel dobře. Jsem spokojená a doufám, že mi to půjde i v závodě,“ přeje si závodnice Techniky Brno.

Před sezonou vytvořila s trenéry, mezi které patří i její otec Rudolf, úplně novou volnou jízdu. Na podzim předělali také choreografii krátkého programu. „Do volné jsme přidali obtížnější skoky,“ popisuje.

Martin Erat
Erat o spektakulární trefě: Je to rarita a proto hokej hrajeme

V Minsku si odbude závodní premiéru. Vzhledem k jejím zkušenostem na ni nervozita tak nedoléhá. „Už jsem odjela pár šampionátů, což na mě vliv má. Nedělám si už ze závodů velkou hlavu. Hala je navíc menší než v Japonsku, kde na mistrovství světa přišlo pětatřicet tisíc lidí,“ srovnává.

V úterý dorazil do Běloruska i její bratr Michal, který patří k adeptům na evropskou medaili. „Bylo by hezké, kdyby ji získal. Jako každý hlavně chce, aby zajel čisté jízdy, pak bude spokojený,“ dodává Březinová.

Dočekal dvěma góly sestřelil Spartu. Branku při hře tří proti šesti dal Erat
Dočekal dvěma góly sestřelil Spartu. Branku při hře tří proti šesti dal Erat