Brno zatím odehrálo pět duelů, ke třem prohrám přidalo druhý úspěch, nadále se však krčí na předposlední sedmé pozici. „V neděli máme zápas s Příbramí, potom jedeme na Blanensko a chceme ze zápasů udělat šest bodů. V Pardubicích to až taková smůla nebyla, tam jsme se nesešli, ale doma proti Mostu jsme si utkání prohráli sami, vedli jsme 3:0 a nechali jsme hostující mančaft, ať vyrovná a otočí. To musíme napravit,“ nabádal brněnský útočník Tomáš Pospiš.

Proti Jihlavě si připsal dva góly a jednu asistenci. „Určitě vydařená neděle, nemusím mít stres před pracovním týdnem,“ usmál se. „Jsem rád, že jsme to zvládli, i když jsme si to trochu zkomplikovali. Góly beru jako třešeň za výkon, nejdůležitější bylo urvat tři body,“ ulevilo se Pospišovi.

Jihlava nenavázala na čtvrteční domácí triumf 8:5 s Olomoucí. „Myslím si, že náš výkon byl docela dobrý, hráli jsme celý zápas víc na míči než Brno, které se bránilo a chodilo do rychlých brejků. Domácí je výborně řešili, vycvičili nás v koncovce,“ uznal jihlavský útočník Vojtěch Hron.

Malá kopaná. Brňané v červeném. Ilustrační foto.
Brno zapracovalo na odstranění pohodlí, obává se jihlavský trenér

Ten otevřel skóre v osmé minutě, jenže Pospiš, Čeněk Cenek, Stanislav Lerch a Pavel Outrata duel obrátili, Hron do přestávky už pouze snížil. Ve druhé půli korigoval Jakub Göth, jenže šanci na vyrovnání i hattrick pak odmítl hostující Hron. „Měli jsme velkou šanci, kterou gólman vyrazil, já dorážel a přede mnou byla prázdná brána, ale trefil jsem pouze hráče domácích. Kdyby to skončilo gólem na 4:4, zápas bude o něčem jiném, jenže pak jsme hned dostali branku na 5:3. Brno zalezlo a v klidu utkání dohrálo, pohlídalo si to,“ litoval jihlavský forvard.

Na 5:3 dával Pospiš, druhé branky v utkání v závěru zaznamenali ještě Outrata s Lerchem. „Na rozdíl od ostatních zápasů, kdy se nám tutovky nepodařilo dát, jsme šance bez problémů proměnili a o to lépe se nám hrálo. Kde jsme se naskytli, tam nám to spadlo,“ těšilo brněnského hráče.

Jihlavě patří čtvrtá pozice, podzim uzavře ve středu domácím duelem s Blanenskem. „Určitě chceme vyhrát, snad se to povede, abychom přes zimu v tabulce zůstali tam, kde všichni chceme být. To je nahoře a nejhůř do třetího místa,“ přál si Hron.

Jihlava – Brno 7:3 (4:2)
Branky: 11. a 46. Pospiš, 25. a 61. Lerch, 27. a 60. Outrata, 20. Cenek – 8. a 29. Hron, 36. Göth
Rozhodčí: Tomiga – Dolanský
ŽK: Macko – Průcha

Brno: Dominik Kunický (Zdeněk Sára) – Čeněk Cenek, David Macko, Stanislav Lerch, David Presl, Bohumír Doubravský, Tomáš Pospiš, Pavel Outrata, Tadeáš Zezula

Jihlava: David Kubica – Zdeněk Kučera, Jakub Göth, Daniel Kavka, David Kavka, Adam Průcha, Filip Dvořáček, Vojtěch Hron