Spolu s ní se k týmu připojily také další Brňanky Tereza Pecková a Romana Hejdová. S nominovanou trojicí basketbalistek pražského USK se tak po vypjatém finále sešly v jednom družstvu. „Vše je zapomenuté, už neřešíme rivalitu. V reprezentaci je výborná parta, nevnímáme klubovou příslušnost ani na palubovce," přiblížila Hanušová atmosféru v týmu. Jedenadvacetiletá brněnská křídelnice dokonce bydlí na pokoji s Michaelou Zrůstovou z USK.

Reprezentační výběr za sebou má první týden a půl přípravy. „Napřed jsme se hodně věnovali regeneraci, teď už přecházíme k basketu. Trénujeme dva herní systémy, čeká nás i atletika," nastínila program účastnice loňských olympijských her.

Na evropský šampionát se může podívat už podruhé. V roce 2011 obsadila česká reprezentace čtvrté místo. „Tým je poskládaný dobře. Některé tahounky chybí, ale může to být i výhoda, protože musíme zabrat. Věřím v umístění do pátého místa," odhadovala české šance rodačka ze Sokolova. Turnaj ve Francii začíná pro český tým 15. června duelem s Běloruskem.