Neporažený liberecký lídr tabulky se v osmém kole extraligy představí v Brně. Utkání startuje v sobotu v pět hodin odpoledne v hale v Kounicově ulici. „Dukla vhodně doplnila kádr, má zkušené mužstvo a hraje na vlně úspěchů. Je to obtížný soupeř. Musíme riskovat servis a odtáhnout kluky od sítě, jinak nemáme moc šanci," povídal brněnský kouč Miroslav Malán.

Volejbal Brno také načal sezonu ve veselém stylu. Malánův tým je po čtyřech výhrách čtvrtý. Brňany táhne umění Vlada Katony, Jana Kulihy a především smečařská forma Josefa Mlčucha, který je ve statistikách produktivity se 112 body pátý. „Všichni kluci tvrdí muziku. Docela dobře přihráváme, takže máme čas na přípravu útoku. Z toho smečaři těží. Někdy se nám ovšem nevyhnou výpadky souhry," dodal Malán.

Nejbližší brněnský protivník zatím v extralize ztratil jen čtyři sety a především forma dua Jan Hadrava a Tomáš Hýský budí respekt. „Jsme spokojení, ale ani perfektní sezona se neobejde bez porážky. Víme, že jednou prohra přijde. Jsme připravení a porážek se nebojíme. Když nás soupeř přehraje, uděláme vše proto, aby další zaváhání už nepřišlo," přemýšlel liberecký kouč Michal Nekola.

Liberec ve šlágru minulého kola přetlačil po výsledku 3:2 právě favorizované České Budějovice. „A to prohrával 0:2. Budějovicím se asi nedaří skloubit tým. Přesto jsem nečekal, že ve vzájemném souboji prohrají. Dukla ovšem zvítězila zaslouženě," uvedl Malán.

Brňané naposledy přivezli bod za těsnou porážku 2:3 z Prahy, kde se o výhru v pátém setu ošidili dvěma lacinými chybami. „Byl to vyrovnaný zápas, kde ve všech setech rozhodovaly koncovky. Udělali jsme víc chyb v útoku a v tie-breaku byl soupeř šťastnější," vracel se k pražskému představení brněnský kapitán Katona.