„Bez vytáček musím říct, že je to neúspěch. Měli jsme zkušenosti, plnou sestavu, ale v rozhodujících momentech se to nesešlo. Jsme zklamaní," přiznal hrající předseda brněnského Korfbal klubu Ondřej Fridrich.

Ambice Jihomoravanů se odvíjely od úvodního duelu s domácí Vilanovou. S pozdějším vítězem turnaje prohráli těsně 13:14. „Šest sekund před koncem jsme neproměnili penaltu, mohli jsme v nastavení s výsledkem ještě něco udělat," mrzelo korfbalistu.

Zato katalánští diváci jej překvapili. „Počítali jsme, že jich přijde víc. Chodili jen na domácí duely a spíš v desítkách. Nesmažili jsme se v pekle," pousmál se Fridrich.

Brňané v sobotu po povinném vítězství 22:15 nad maďarským Szentendre narazili ve večerním duelu o semifinále na německý Schweriner, jemuž podlehli 11:18. „Předvedli jsme příliš dlouhý výpadek, kdy jsme patnáct minut nedali koš. Na takovém turnaji se něco takového neodpouští," podotkl.

V utkání o páté místo pak jihomoravská výprava nestačila 20:22 na německý Rauxel. Další rok se tak pokusí o napravení reputace. „Vedle titulu je to pro nás další motivace do domácí soutěže. Europa Shield je pro nás výborná zkušenost," uzavřel Fridrich.