Sedmadvacetiletá křídelnice v Brně strávila předchozí tři roky a její středeční návrat byl v ohrožení. „Minulý týden jsem měla problém se zánětem zubu. Do poslední chvíle jsem nevěděla, jestli na zápas pojedu. Nakonec ano a těším se, až všechny uvidím," radovala se Pecková.

Bývalé hráčky Imosu v Eurolize
- Toruň: Tereza Pecková (v Brně 2011–2014)
- Orenburg: DeWanna Bonnerová (2009–2010)
- Agü Spor: Ivana Jalčová (2013–2014)
- Wisla Krakov: Farhiya Abdiová (2011–2013)
- Jekatěrinburg: Maria Stěpanovová (1999–2002), Deanna Nolanová (2006–2007)
- Košice: Zuzana Žirková (2002–2010)
- USK Praha: Jana Veselá (2003–2008), Alena Hanušová (2009–2014), Eva Vítečková (1999–2010)

V Toruni kvůli cizinecké kvótě zatím nenastupuje tolik, jak si představovala. V Eurolize letos nasbírala za tři zápasy 49 minut. „Když naskočí na deset minut, nepředvede, co umí. V Brně vynikala právě díky tomu, že měla důvěru trenérů a hrála hodně," upozornila křídelnice Imosu Barbora Kašpárková.

Bývalé basketbalistky brněnského celku udržují s Kašpárkovou, která je služebně nejstarší hráčka v klubu, stále kontakt. „Všichni se po naší první vysoké prohře v Bourges ptali, co se děje. Trochu mě naštvalo, že se ozvali zrovna v době, kdy se nám nedaří," vyčinila v nadsázce svým bývalým spoluhráčkám.

Pecková v létě koketovala se setrváním v Brně, nakonec zvolila odchod do Toruně. „Přijetí od fanoušků snad bude dobré. Trochu se bojím, ale snad mě nikdo nevypíská," pousmála se.

Česká reprezentantka není jediná hráčka, která si v letošním ročníku Euroligy zavzpomíná na angažmá v Brně. V základní skupině se na Rosničce představí i Slovenka Ivana Jalčová z Agü Sporu a Američanka DeWanna Bonnerová z ruského Orenburgu. „Beru jako zadostiučinění, že si mě pamatuje a pozdraví. Když jsme spolu trénovaly, bylo mi teprve sedmnáct, byla jsem ještě dítě," culila se Kašpárková při vzpomínce na angažmá Bonnerové v Brně v sezoně 2009/2010.

Úkol Imosu: zastavit lídra uzmutých míčů

Brno – Soupeři odebere míč v průměru víc než sedmkrát za zápas, což z ní činí nejlepší basketbalistu letošního ročníku Euroligy ve statistice získaným míčů. Jamajská rodačka Maurita Reidová z polské Toruně ve středu od šesti hodin večer prověří také brněnský Imos. „Je největší hvězda týmu. Když ostatní neví, co s míčem, hrají přes ni. Bude velmi důležité ji zastavit," tušil brněnský kouč Jan Bobrovský.

Jeho svěřenky čeká čtvrté utkání v letošním ročníku Euroligy, zatím na vítězství čekají a v tabulce základní skupiny B jsou poslední. Toruň má bilanci lepší, porazila turecký Agü Spor. „Je to jeden ze soupeřů, se kterým bychom měli hrát vyrovnané utkání a bojovat o vítězství," prohlásil brněnský stratég.

Touží využít především toho, že polský celek nemá výškovou převahu. V průměru měří o dva centimetry méně. „Jediná Tijana Ajdukovičová výškou vyniká. Pivotky nám v předchozích zápasech vždy dělaly paseku, ať už v Eurolize nebo třeba v lize proti Nymburku," poznamenal.

Právě víkendové vítězství 63:60 nad Středočeškami podle kouče tým posílilo. „Základní pětka Nymburka vzbuzuje respekt u všech soupeřů v lize, včetně USK," podotkl Bobrovský.

Do utkání s Toruní už zasáhne v dresu Imosu také Američanka Ashleigh Fontenetteová, která na pozici rozehrávačky odlehčí vytěžované Švédce Fridě Ailiové.