Markovu sestavu přitom v rozjeté sezoně opustili hned tři zahraniční hráči. Jenže Brňané dál sbírají body, na páté příčce ztrácí jediný na třetí místo. „Ondra na tom má velkou zásluhu. Spousta trenérů začne brečet, kteří hráči mu chybí, ale on má hned v hlavě variantu, koho kam přemístí a jak z toho ven,“ ocenil Markovy „šachy“ brněnský kapitán Michal Hrazdira. „Všechno nejsou moje nápady, varianty připravujeme společně,“ odmítal s úsměvem zásluhy kouč.

Jeho svěřenci i s neustálými zásahy do sestavy nebodovali pouze ve dvou z osmnácti extraligových zápasů, jinak odešli z palubovky vždy minimálně s bodem. „Kdyby mi před sezonou někdo řekl, že s touto sestavou posbíráme tolik bodů, nevěřím mu. Svědčí to o charakteru družstva a všestrannosti hráčů, kteří mohou nastoupit na víc místech v sestavě. I pro soupeře je to složité, protože nejsme čitelní,“ poukázal Marek na výhodu častých změn.

Psali jsme: Brno se dál rve o první čtyřku, porazilo doma České Budějovice

Už v pondělí se Brno může posunout do elitní čtyřky soutěže, pokud doma od šesti hodin večer zdolá předposlední Benátky nad Jizerou. „Ani nevím, jestli bude první čtyřka ideální, tabulka je zamotaná a nevíme, na koho narazíme v play-off. Rozhodně nechceme jít na České Budějovice a Liberec, kteří se mohou utkat i navzájem,“ uvedl Marek. Extraliga je velmi vyrovnaná, týmy od třetího do sedmého místa jsou natěsnané v rozdílu tří bodů. „Pro diváky je to dobře. Letos nejdou na zápas s tím, že mají o vítězi předem jasno,“ pochvaloval si Hrazdira atraktivitu soutěže.

Ačkoliv brněnský kapitán spekulace o soupeři pro vyřazovací část vždy odmítá, Marek osobní přání na čtvrtfinále má. „Z mého hlediska by byla vhodná Příbram, je schůdná,“ naznačil.

Klub už letos dalšího volejbalistu ze zahraničí patrně nepřivede, přišel navíc i o zraněného univerzála Daniela Římala, který si proti Tours v Poháru CEV přetrhl vazy v kotníku. „Je po operaci, vrátit se může za šest týdnů. Směrem k play-off je to na hraně,“ sdělil Marek.