Dva měsíce před startem akce se na závod zaregistrovalo víc než 1250 běžců. Ti mají možnost 18. dubna odstartovat z náměstí Svobody a zdolat dvakrát 10,5 kilometrový okruh širším centrem Brna. Zavítají do míst, kterými nemají běžně šanci probíhat, jako jsou Nové Sady, Poříčí nebo části brněnského Výstaviště, včetně Velodromu. „Brněnský půlmaraton je klasický městský závod, který vyhledávají nejen lidé z brněnského okolí, ale loni jsme měli ve startovní listině účastníky z 27 zemí světa," popisuje Čtvrtníček.

Kromě půlmaratonské trati mají běžci možnost zvolit i poloviční distanci a absolvovat závod Brněnská desítka. Celodenní program v centru Brna zahrnuje i závody pro děti.

Počtem startujících převyšujících dva tisíce účastníků je Brněnský půlmaraton již nyní největší běžecký závod na jižní Moravě. Oblíbený podzimní čtrnáctikilometrový Vokolo Príglu běžely necelé dvě tisícovky, Půlmaraton Moravským krasem v Blansku zase přilákal na start šestnáct set běžců.

Ambice organizátorů, kteří na podzim plánují i druhý ročník nočního závodu historickým centrem města Pět a Deset mil Brnem, se přitom nezaměřují jen na kvantitu. „Od začátku našeho projektu se netajíme tím, že chceme přivést do Brna opravdu velký závod. Nechceme však jít cestou nepromyšlené hurá akce. Uvědomujeme si, že ve stále se rozrůstající nabídce závodů si běžci již hodně vybírají a často jdou právě za kvalitou," uvedl Čtvrtníček.

Kromě zkušeností z pořádání sportovní akce v centru Brna nabízí organizátoři Brněnského půlmaratonu i kolektivní tréninky s přípravou na závody či běžecká soustředění. Aktuálně se pravidelně připravuje na závod, který odstartuje 18. dubna v jedenáct hodin dopoledne na náměstí Svobody v Brně, víc než 50 běžců.