Na večeru bojovníků Gala Night Thaiboxing se podle pravidel K-1 utká s Kirkem Kroubou. Šestadvacetiletý Belgičan původem z Pobřeží slonoviny měří 198 centimetrů a váží 124 kilogramů. „Říkám si, že dostávám samé velké soupeře, ale už jsem si zvykl," culí se jedenatřicetiletý Brňan s přezdívkou Chřestýš.

Krouba vlastní dva belgické tituly, v profiringu z jedenácti utkání deset vyhrál. Hovoří za něj také jeho přezdívka – King Kong. „Nijak extra ho neznám, viděl jsem jen pár zápasů na videu. Každý může překvapit, ale mě by snad neměl," ušklíbne se stotřikilový Hron.

Přitom před týdnem počítal, že se v Žilině střetne s jiným Belgičanem Sebastianem Van Thielenem. „Jenže ten si poranil sval na zádech. Je to jedno, soupeře moc nerozlišuju. Ani v jednom případě nejde o vyzrálého zápasníka," mávne rukou Hron, který v Žilině vyhrál už dva roky po sobě.

Několikanásobný evropský i světový thajboxerský šampion se před dvěma týdny chystal do Portugalska. „Jenže zaštiťující organizace neposlala peníze a pořadatelé tak zrušili zápasy cizinců. Byl jsem naštvaný, protože mi duel zrušili dva dny před odletem. Vítězství by mě posunulo do finálové šestnáctky světové K-1. Mám aspoň slíbený zápas v červenci," říká Hron.