Pražský Strahov má nyní stejný počet titulů jako Jan Koukal. Bývalá dlouholetá domácí jednička získala osmnáct prvenství na republikovém šampionátu. „Cíl je vybojovat klidně sto titulů. Uvidíme, kam až to půjde,“ sdělil strahovský předseda Tomáš Cvikl.

Ten se opírá zejména o kvalitní zahraniční hráče. „Oslovujeme je na základě kamarádských vztahů. Zároveň ale máme tři squashisty mezi deseti nejlepšími hráči českého žebříčku.“ podotkl.

SETBOL NEPROMĚNIL
V nejzajímavějším duelu nastoupil za Strahov Serme – 36. hráče světového žebříčku PSA vyzvala domácí jednička Daniel Mekbib. Brněnský squashista začal dobře, když se ujal vedení 7:3 a vypracoval si setbol.
První sadu ale nakonec ovládl Serme a zápas poté vyhrál 3:0 na sety. „Můžu zahrát lépe, ale nevyšlo to. Za účast ve finále jsme rádi, neopíráme se totiž o zahraniční posily. Příště se musíme hodně zlepšit,“ prohlásil Mekbib z Viktorie Brno, která v semifinále přemohla CORKERS Ostrava.

Neuvěřitelný kaskadérský kousek předvedl jihomoravský motocyklový jezdec Jakub Kornfeil. Extrémně náročný skok přes padajícího soupeře ustál, pokračoval dál v závodě a nakonec si vyjel velmi dobré umístění.
Kornfeil díky kaskadérskému kousku dojel v Le Mans šestý. Abraham nebodoval

V dalších utkáních Jelínek zdolal 3:0 na sety Romana Švece a Indovi Mangaonkarovi stačilo vyhrát jeden set proti Ondřeji Uherkovi. Strahov má po triumfu možnost zúčastnit se evropské Ligy mistrů. „O tom ale neuvažujeme, tato soutěž je finančně velice nákladná a raději prostředky použiji do vylepšení zázemí. Snažíme se Strahov posunout do pozice kvalitního evropského tréninkového centra a přilákat tak co nejvíce hráčů ze zahraničí,“ tvrdil Cvikl.

SLAVÍ FOTOROBOT
Mistrovský titul mezi ženami získal tým HAŠTAL W FOTOROBOT, který ve finále zdolal Squash Modrý Svět E 2:1 na zápasy. V úvodním souboji Zuzana Kubáňová porazila Terezu Šlehoferovou z Modrého Světa 3:0 na sety. Poté Anna Sermeová srovnala stav finále na 1:1 po výhře 3:0 nad Evou Feřtekovou. Mistrovský druhý bod pro FOTOROBOT získala Natálie Babjuková, která zdolala Terezu Elznicovou 3:0. „Je to pro nás třetí titul a velice nás to těší. Squash jsem dlouho nehrála. Co ale nebylo v rukách, to bylo v nohách,“ popsala Kubáňová, domácí šampionka z roku 2017 a několikanásobná mistryně světa v racketlonu.

Pro Modrý Svět to byl první rok ve squashové extralize. „Proto považujeme finálovou účast za překvapení, máme z ní radost. Soupeřky měly víc zkušeností,“ přiznala Sermeová, letošní domácí mistryně. „Ve škole ve Francii mi už skončí zkoušky, a tak se v příštím roce chci účastnit víc zahraničních turnajů na PSA,“ dodala.

JIŘÍ UHLÍŘ

Ragbisté brněnského Dragonu podlehli v sedmém kole extraligy Tatře Smíchov 9:19.
Ragbisté Dragonu vedli nad neporaženou Tatrou Smíchov. Soupeř ale utkání otočil