Domácí Volejbal podlehl Dukle přes famózní vstup do zápasu 1:3 na sety. Jihomoravský celek tak dál zůstává na nelichotivé osmé příčce extraligové tabulky, Liberci patří druhá příčka.

Před necelými dvěma týdny se na brněnskou lavičku postavil místo odvolaného trenéra Miroslava Malána manažer Martin Gerža. A najednou přišly výsledky. Porážka lídra ze Zlína, těsné prohry s účastníkem Ligy mistrů Ostravou a belgickým Asse-Lennikem ve Vyzývacím poháru. „Nepodařilo se nám zopakovat výkony z předchozích tří zápasů. Vypadli jsme z role. Nevydrželi jsme předvádět volejbal, který jsme hráli v Ostravě a proti Lenniku. Jenom v prvním setu a na konci čtvrtého," upozornil na slevení z nastoleného standardu Gerža, který hodlá vydržet v pozici trenéra do konce sezony.

Brňané se v prvním setu předvedli výborně, o to horší byl návrat „do reality" ve druhé sadě. V jeho začátku dal Liberec sedm bodů v řadě. „Je to nepříjemné, hlavně doma před lidmi. Ale nemůžete dělat nic. Někdy to přijde, musíte se hecnout," prohlásilo libero Brňanů Jiří Bence.

Se svými spoluhráči měli velký problém se servisem nejužitečnějšího hráče zápasu Jana Hadravy. Bence ovšem našel další důvody porážky. „Je to jednoduché. První set jsme přihrávali a útočili. Od začátku druhého setu nám to odešlo. A o tom je dnešní volejbal. Od začátku sezony doplácíme na útok po příjmu," prohlásil hráč se zkušenostmi z Francie.

V úterý na Brňany čeká evropská odveta v Belgii. Nejsou bez šance, v úvodním duelu prohráli v tie-breaku. Po Liberci však nemají ideální odrazový můstek. „Nemáme ještě tak zažitý obranný systém. Čekal jsem, že krize přijde, ale ne tak brzy," přiznal Gerža.

Oproti začátku sezony ale brněnští volejbalisté hýří sebevědomím. „Nechci tuhle prohru házet za hlavu, ale rozhodně jsme šli nahoru," tvrdil Bence.