Brno tak po domácí kanonádě 9:1 s Příbramí rozdalo debakl i na venkovním trávníku a poskočilo do čela tabulky. „V letošní sezoně chceme vyhrát titul, jdeme si pro něj. Zatím jsou za námi dvě kola a uvidíme, co bude dál. První utkání jsem nebyl, ale slyšel jsem od kluků, že ho odjezdili. V Mostě to zase vypadalo, jak bychom byli domácí a Most jel čtyři hodiny,“ srovnal výkon český reprezentant Doubravský.

Most se držel první poločas, kdy dostal pouze dvě branky, po přestávce jich obdržel dalších pět. „Za stavu 0:2 přišel zlom. Děláme hrozně chyb a momentálně v naší situaci na týmy jako Brno a Praha asi nemáme. Chybí nám víc lidí na výběr, jakmile se někdo zraní nebo se mu nechce, nejsme schopní ho nahradit. Bohužel se ukázalo v plné nahotě, že nedokážeme konkurovat těmto týmům. Brno nás doslova přejelo, nemáme hráče typu Bob, Levča, Preslík, jsou úplně jinde. Brněnský tým je teď ještě o level nad námi,“ uznal mostecký gólman Ondřej Bíro a poukázal na opory soupeře Doubravského, Patrika Levčíka nebo Davida Presla.

Bíro neochvějně drží pozici české reprezentační jedničky, k titulu mistra světa přidal v srpnu evropské zlato. A po dvou kolech Superligy malého fotbalu má průměr sedmi obdržených branek na zápas… „Nejsem z toho nadšený, snažím se klukům pomoct, bohužel to nevychází. Je to dost frustrující, přijdu si jako rybář, cítím bezmoc. Brno mohlo dát daleko víc gólů, my jsme ani nevystřelili pořádně na bránu, bohužel to je smutná realita,“ posteskl si mostecký gólman.

Brno od začátku utkání dominovalo a domácí celek k ničemu nepustilo. „Už do Mostu byla skvělá cesta, zpátky pak úplně nejlepší, když jsme vyhráli. Přijeli jsme v hodně silné sestavě, vlétli jsme na Most, napadali jsme, domácí se ani nedostali do šance. Myslím, že jsme je přehráli ve všech ohledech. Jsme rádi, že jsme vyhráli i s nulou v brance,“ pousmál se Doubravský.

Český reprezentant se radoval z premiérového hattricku. „Tři góly jsem dal v celostátní lize asi poprvé. Musím podotknout, že mi kluci nahráli fakt skoro do prázdné. Jeden gól padl po odražené střele, ale třetí jsem dal za patou, rabonu jsem se učil od Levči,“ připomněl Doubravský oblíbený kop svého spoluhráče.

Brno v příštím kole přivítá plzeňského nováčka, Most míří k televiznímu duelu na hřiště Blanenska. „Byl bych asi blázen, kdybych tvrdil, že za týden se to otočí a vyhrajeme. Navíc v pondělí tam odjedeme třeba úplně s torzem. Bojím se, že to skončí nějakým obrovským přídělem. Máme dvacet lidí, kteří jsou konkurenceschopní top týmům typu Brno a Praha, ale museli by všichni chodit a mít chuť hrát Superligu, což u některých bohužel chybí. Pak přijdou zranění, pracovní povinnosti, sestava se lepí vším možným a bohužel konkurenceschopnost není,“ litoval Bíro.

Most – Brno 0:7 (0:2)

Branky a nahrávky: 16. Doubravský (Pospiš), 27. Selinger, 33. Moučka (Prokeš), 44. Zezula (Prokeš), 48. Pospiš (Levčík), 51. Doubravský (Zezula), 56. Doubravský (Levčík). Rozhodčí: Kubečka – Dočekal. ŽK: Nobst, Matyáš (oba Most). Diváci: 50.
Most: Ondřej Bíro – Daniel Kasal, Martin Boček, Tomáš Režný, Jan Pyskatý, Dominik Nobst, David Matyáš, David Haviar, David Macko, Jakub Černý, Rostislav Šebek, Vít Popelka.
Brno: Dominik Kunický – Tomáš Pospiš, Milan Klimeš, Bohumír Doubravský, Patrik Levčík, Tomáš Prokeš, Dominik Moučka, David Presl, Tomáš Selinger, Tadeáš Zezula.