Příprava první velké akce v novém prostředí skýtá různé zádrhely. „Na různé problémy narážíme pořád. Asi jako všichni máme trable s penězi. Dráha je dílo nás nadšenců, kteří do ní vkládají volný čas. Věci budujeme sami. Mistrovství nám teď peněžně nepomůže, chceme ale ukázat, že bikrosová dráha v Brně je a chceme obnovit tradici tohoto sportu ve městě," přeje si Šimeček.

Šampionát začíná v pátek večer jízdou jednotlivců proti času. V sobotu pokračuje mistrovstvím jednotlivců, v neděli vše zakončí týmová soutěž. „Mezi ženami jsou největší favoritky na úspěch Aneta Hladíková a Romana Labounková, což jsou účastnice olympijských her. Na ně se určitě diváci můžou přijít v sobotu podívat. Bojují o jedno české místo na příští olympiádě," zve organizátor na závod žen. Hladíková nedávno v Baku získala bronz na Evropských hrách, Labounková dojela na osmém místě.

Mezi muži je největší favorit na vítězství mezi jednotlivci Jan Švub.

Na páteční a sobotní večer pořadatelé připravili party. „Chceme mít mistrovství v příjemné atmosféře, ať je všechno v pohodě. Je to velká akce, panuje i nějaký stres. Ale večer se už chceme bavit," usmívá se Šimeček.