Přestože hosté přivezli pouze dva hráče na střídání, dosud neporažené domácí potrápili. „Hráčů Jihlavy tolik nebylo, přesto jsme chtěli k domácímu zápasu přistoupit tak, abychom vyhráli a udrželi si první pozici. Brzy jsme prohrávali, v jednu chvíli i 1:3, ve druhé půlce nám tam něco spadlo, ale nebyl to jednoduchý zápas,“ hodnotil duel brněnský útočník Čeněk Cenek.

První půli ovládli hosté díky brance Richarda Svobody. „V první půlce jsme měli hodně šancí, ale potřebovali jsme dát první gól, který by nám dodal lehkost. Nedali jsme ho a naopak dostali,“ podotkl Cenek.

Ten krátce po přestávce srovnal, jenže pak hosté zásluhou Tomáše Trojánka a Zdeňka Kučery odskočili o dva góly. „Čekali jsme, že budeme lepší, že pojedeme v plné sestavě. Chtěli jsme hrát ze zajištěné obrany, podařilo se nám dát tři góly z rychlých brejků, jenže poté nás soupeř zatlačil. Nevydrželi jsme tlak a bohužel dostali góly,“ litoval Tomáš Trojánek.

Ondřej Lingr měl proti Spartě dvě tutovky. Po zápase litoval, že neproměnil aspoň jednu.
Mladík Lingr po prohře se Spartou: Něco jsem měl proměnit, byly to tutovky

K obratu zavelel ve 45. minutě brněnský kapitán Tomáš Pospiš, vyrovnaní zařídil za tři minuty Cenek. „Ve druhé půlce jsme se snažili hrát, něco nám tam padlo. Dali jsme šťastný gól na 4:3, pak padly další dvě branky. Výsledek hezký, ale zápas byl hodně vyrovnaný na to, že hosté měli jen dva hráče na střídání,“ ocenil protivníky brněnský hráč.

V posledních šesti minutách převrátili utkání na domácí stranu Milan Klimeš, druhým gólem v utkání Pospiš a Bohumír Doubravský. „Bylo to hodně těžké. Věděli jsme, že Brno bude v plné sestavě, zatímco nám chyběli hráči. Domácí ukázali kvalitu, to je jasné. Byli lepší a taky jsme trochu odpadli fyzicky, jak nás hrálo méně,“ pronesl Trojánek, který odehrál třetí superligový duel kariéry. „Nemám žádné zkušenosti, ještě nejsem s klukama tak sehraný, třeba to bude časem lepší. Superliga je kvalitní, hodně běhavá, musí se střídat, jenže v Brně jsme neměli moc hráčů na střídání,“ připomněl Trojánek.

Ilustrační foto.
Zbrojovka pod koučem Šustrem poprvé prohrála, v oslabení nestačila na Třinec

Jeho bratr Lubor z celostátní soutěže pronikl až do národního týmu do jednadvaceti let. „Brácha chodil za Jihlavu dřív, teď začal vysokou školu v Pardubicích a nemá moc čas,“ objasnil jeho absence devatenáctiletý jihlavský mladík.

Celek z Vysočiny klesl na pátou pozici tabulky, zatímco Brno se po sedmém utkání vyšvihlo na první příčku o bod před Blanensko. „Vždycky se těším na malý fotbal. Máme super partu, trenér je výborný. Zařizuje nám různé věci, před zápasem jdeme na snídani, potom spolu na oběd. Parta funguje, na každý zápas se těšíme, chodíme vyhrávat a daří se nám. Jdeme za titulem, který chceme jako před dvěma roky, i když to nebude jednoduché. Blanensko je za námi, teď jsme měli těžký krok s Jihlavou a ještě máme poslední ve čtvrtek s Olomoucí. Musíme ho zvládnout, ať jsme na prvním místě přes zimu,“ burcoval Cenek.

Brno – Jihlava 6:3 (0:1)
Branky a nahrávky: 32. Cenek (Doubravský), 45. Pospiš (Kunický), 48. Cenek (Levčík), 54. Klimeš (Kunický), 57. Pospiš (Cenek), 59. Doubravský (Klimeš) - 17. Svoboda (Göth), 41. T. Trojánek (Kučera), 43. Kučera (Svoboda). Rozhodčí: Pakosta – Virčík. ŽK: Lapeš (Jihlava). Diváci: 33.
Brno: Dominik Kunický (David Záleský) – Milan Klimeš, Bohumír Doubravský, David Macko, David Presl, Tomáš Pospiš, Čeněk Cenek, Jakub Dobšíček, Patrik Levčík, Tomáš Prokeš.
Jihlava: Radek Toman – Jan Chramosta, Tomáš Trojánek, Ondřej Lapeš, Richard Svoboda, David Novák, Zdeněk Kučera, Jakub Göth.

Fotbalové utkání Evropské ligy mezi celky SK Slavia Praha a FC Girondins Bordeaux  20. září v Praze. Jaromír Zmrhal.
Špatný podzim. České fotbalové kluby v Evropě ztrácejí