Premiéru si v brněnském mužstvu odbyl Dominik Moučka, který se na triumfu podílel dvěma brankami. „Předpokládali jsme, že získáme tak bod, nečekali jsme tři. Až večer před utkáním mi došla esemeska, zda můžu jet, protože vypadlo hodně kluků,“ sdělil hostující mladík.

Most vyrukoval na Brno se dvanácti hráči, jenže na domácím hřišti neuspěl. „Brno i v šesti lidech s brankářem hrálo organizovaně zezadu a bylo strašně těžké překonávat jeho obranu. Hrálo klasicky na brejky, my jsme bohužel zápas nezvládli, bušili jsme do obrany a hosté dávali góly,“ litoval mostecký hráč Vít Popelka.

Brnu chyběli tři hráči základní sestavy potrestaní za žluté karty, takže v minimálním počtu zvolil kouč Zdeněk Táborský vyčkávací styl, který mu vyšel. „S klukama jsme to odbojovali a rozhodla taktika. Nikam jsme se nehnali, čekali jsme a hráli z protiútoků,“ přiblížil brněnský hráč.

Most – Brno 3:4 (2:2)
Branky a nahrávky: 21. Nobst (Pátek), 30. Dolejška (Boček), 43. Pátek - 12. Kršák (Levčík), 29. Moučka (Cenek), 45. Cenek (Levčík), 47. Moučka (Levčík). Rozhodčí: Pakosta – Šťastka. ŽK: Prokop – Lerch. Diváci: 70.
Most: Václav Šlégr – Vít Popelka, David Matyáš, Domink Nobst, David Haviar, Matěj Koudelka, Vladimír Pátek, Jan Pyskatý, Matěj Dolejška, Michal Prokop, Rostislav Šebek, Martin Boček.
Brno: David Záleský – Stanislav Lerch, Čeněk Cenek, David Presl, Patrik Levčík, Michael Kršák, Dominik Moučka.

Hosty ve dvanácté minutě poslal do vedení přesnou ranou Michael Kršák. Domácí srovnali za devět minut, když se krásnou střelou do růžku branky předvedl Dominik Nobst po přistrčení Vladimíra Pátka. Minutu před koncem prvního poločasu se po rychlém autovém vhazování zblízka prosadil Moučka, ještě před odchodem do kabin však Most zareagoval trefou Matěje Dolejšky po asistenci Martina Bočka.

Po přestávce přebrali domácí iniciativu a ve 44. minutě poprvé vedli, kdy vyraženou střelu Víta Popelky dorazil pohotově Vladimír Pátek. Jenže pak se rozjel světový šampion v brněnském dresu Patrik Levčík, který přes celé hřiště nejprve našel Čeňka Cenka a za další minutu vybídl k pohodlné trefě Moučku. „Rozhodně je znát, když Levča nastoupí, nebo ne. Hraje se s ním vážně dobře, udrží balon a rozdá ho, takže super,“ ocenil dvougólový střelec spoluhráče.

Most ve druhé půlce neudržel slibné vedení. „Řekli jsme si, že do druhé půlky nastoupíme víc aktivně a zkusíme i hru s brankářem, protože Most je pověstný tím, že s ním hraje. Dali jsme branku na 3:2 a pak mi přišlo, že jsme se uspokojili. Začali jsme kupit chyby, čehož Brno využilo, Levčík dvakrát nahrával do prázdné brány. Pak už jsme nic nestihli,“ posteskl si Popelka.

Závěr duelu poznamenalo nepříjemné zranění hlavního rozhodčího Jaroslava Pakosty, který odstoupil a nahradil ho asistent Michal Šťástka. Most pak ani v delším nastavení s výsledkem nic neudělal. „Rozhodně je třeba ocenit hru hostů. Přestože jich bylo málo, vydrželi s námi i v tomto vedru běhat celý zápas, byli nebezpečnější, vytvořili si víc šancí a zvítězili zaslouženě,“ uznal mostecký trenér Vojtěch Benda.

Severočeši po nekompletním desátém kole ztrácí ze čtvrté pozice čtyři body na vedoucí Černou Horu Blanensko. „Domácí prohra je samozřejmě ztráta. Před zápasem jsme si říkali, že pokud vyhrajeme, dotáhneme se na druhou příčku a scházel by nám bod na Blanensko. Jenže jsme prohráli a teď jedeme do Jihlavy, kde musíme udělat tři body, abychom se ještě dotáhli na první či druhé místo a zkusili bojovat o nejvyšší příčky. Bohužel jsme si situaci docela hodně zkomplikovali,“ vytušil Popelka.

To brněnský obhájce titulu už ztrácí jen dva body na lídra celostátní soutěže, se kterým se ještě střetne. „Chceme jít za titulem. S klukama se o tom bavíme často a připravíme se na to,“ slíbil Moučka.