Narozeniny oslaví Růžička v plné síle. „Chystáme pro něj velkou oslavu v Sokole Brno I, kde byl po dvě volební období starosta obnoveného oddílu," řekl trenér brněnského Sokola Jan Caska.

Skvělý závodník později dlouhá léta trénoval v brněnských oddílech. Je držitel Ceny Fair play Českého olympijského výboru a člen Sportovní síně slávy města Brna.

Rodák z Ivančic začal v tamním Sokole cvičit už jako čtyřletý, později odešel do Brna. Jeho slibně se rozvíjející kariéru přerušila druhá světová válka, za níž byl nuceně nasazený. Po úspěšné olympiádě v Londýně absolvoval vojenskou službu v nově vzniklém ATK Praha, poté se vrátil do Sokola Brno, zároveň pracoval jako mistr v dříve rodinné cihelně. Závodní kariéru ukončil trojnásobný mistr republiky ve víceboji v roce 1957.

Jeho manželka je bývalá brněnská sportovní gymnastka Matylda Růžičková, která startovala na třech olympijských hrách a v soutěžích družstev pomohla Československu v roce 1952 v Helsinkách k bronzovým a v roce 1960 v Římě ke stříbrným medailím.