Florbalisté brněnských Buldoků si ve čtvrtém čtvrtfinálovém zápase s Vítkovicemi prodloužili sezonu. Ale jen o 59 vteřin. Časomíra ukrojila z prodloužení necelou minutu a Severomoravané vstřelili postupový gól. Utkání vyhráli 3:2, navázali na sobotní těsnou výhru 4:3 a sérii ovládli jasně 4:0 na zápasy. Jihomoravané ani na osmý pokus v řadě neotevřeli semifinálovou­ bránu.

Dva víkendové zápasy na domácí palubovce vypadaly úplně jinak než ty ostravské minulý týden. „Je to škoda, bohužel měli kluci Vítkovice v hlavách a šlo jen o to, překonat ostych vůči nim. To se sice v domácích zápasech podařilo, bohužel to ani jednou nestačilo na vítězství," prohlásil trenér Buldoků Jan Nizner.

Ostravané si Brno jako soupeře pro čtvrtfinále vybrali sami. Tento recept se jim v minulých dvou sezonách osvědčil. „Jsem hodně naštvaný na systém, který umožní všem spekulovat, kdo se s kým utká v play off," podotkl brněnský útočník Ondřej Fabián.

V domácím prostředí si ale Jihomoravané spravili renomé. „Pro nás bylo hrozně těžké si zvyknout na povrch. Oproti našemu se hodně liší," prohlásil vítkovický forvard Tomáš Sladký.

Buldokům skončila sezona v tradičním období. Mladý a perspektivní tým bude mít šanci na zlomení čtvrtfinálového prokletí v příští sezoně. Má u toho být i současný kouč. „Výsledky jsme měli horší, než jsme mohli mít. Jsem tedy zklamaný. Na druhou stranu cítím, že u Buldoků mám rozdělanou práci a chci pokračovat dál. Ten rok byl málo. Potřebuju si teď dát dohromady poznatky ze sezony a zamyslet se spolu s kolegy nad tím, jak dál," řekl bývalý hokejový trenér Nizner.

Zájem o další florbalová představení určitě bude. Stejně jako v obou víkendových zápasech. „Divákům patří velký dík. Byli opravdu skvělí," poznamenal Fabián na adresu fanoušků, kteří chodí na brněnské zápasy v průměru v nejhojnějším počtu v nejvyšší domácí soutěži.

V neděli viděli drama. Vítkovice po první třetině vedly, ale stav otočili Žižka a Fuchs. Postup zajistil Ostravanům Sladký, který v 55. minutě vyrovnal a i rozhodl nastavení.

ČTVRTFINÁLE V BRNĚ

3. ZÁPAS (sobota)

Bulldogs Brno – 1. SC Vítkovice 3:4 (1:2, 0:0, 2:2).

Branky: 8. J. Koutný, 45. Fuchs, 48. Kostka – 10. a 51. Tokoš, 20. Hubálek, 60. Kološ.

4. ZÁPAS (neděle)

Bulldogs Brno – 1. SC Vítkovice 2:3 pr. (0:1, 1:0, 1:1 – 0:1).

Branky: 31. Žižka, 41. Fuchs – 55. a 61. Sladký, 9. Matúš.

Konečný stav série: 0:4.

Fabián: Výběr soupeře jenom nahrál spekulacím

Brno – Po čtvrtfinálovém konci a dvou víkendových porážkách od Vítkovic i v domácím prostředí si florbalový útočník brněnských Buldoků pochvaloval aspoň atmosféru. „Diváci byli konečně fanoušci," hlásil Ondřej Fabián.

Potrápili jste Vítkovice až v domácím prostředí. Proč?

Takhle se hraje play off. Ve dvou domácích utkáních jsme se hodně zlepšili. Zaměřili jsme se na obranu a nepouštěli jsme soupeře tolik do šancí. Dva zápasy byly vyrovnané, podlehli jsme jen o gól.

Co nejvíc ovlivnilo sezonu, kterou jste začali hodně špatně?

Celou dobu jsme se vymlouvali na los, tak bych to hodil zase na něj. (úsměv)

A co výběr soupeřů pro čtvrtfinále?

Má zabránit spekulacím, stal se opak. Vítkovice prohrály poslední utkání, Tatranu zase vybírali soupeře fanoušci. Ale to už nemá cenu komentovat.

Atmosféra v hale byla parádní. Jak jste ji vnímal?

Divákům musím poděkovat. Byli skvělí. Konečně byli fanoušci, svůj kotel tu měly i Vítkovice, což hodně pomohlo. Děkujeme.

O florbal je velký divácký zájem.

Děláme pro fanoušky akce. Třeba teď nás přišel podpořit i motocyklový jezdec Karel Abraham.

Lákáte lidi kolem sebe na zápasy?

Kamarády a známé určitě. Rozdávám lístky, co můžu. Ale neházím letáky jako Večerníček.