A to i přesto, že v kolonce příchodů čeká většinu hráčů extraligová premiéra a mužstvo patří věkovým průměrem necelých 22 let k nejmladším v nejvyšší soutěži. „Něco podobného jsme zažili už loni, takže to pro nás nebude moc velká změna. Na druhou stranu mám i trochu obavy," přiznal sedmadvacetiletý brněnský útočník Petr Kadlec.

Úbytek extraligových zkušeností nezasáhl pouze hráčský kádr, ale i trenérskou lavičku. Novým „šéfem" se přes léto stal bývalý hokejový kouč Jan Nizner. A právě sázka na tuto netradiční cestu má být jeden z trumfů Brňanů. „Má mnohem vyšší nároky na hráče než trenéři z florbalového prostředí. Preferuje přímější a říznější komunikaci, což je dobře. Problémy si se všemi vyříká na rovinu," přiblížil jeho metody kolega Roman Bytešník.

Kromě toho sází Nizner i na podporu útoku. „Plánujeme hrát mnohem aktivněji, tlačit se do branky a střílet víc gólů. Hodně důležitý bude povedený vstup do soutěže, kterým by z našich nováčků spadla nervozita," vysvětlil druhý nejstarší hráč týmu Kadlec.

Přesně takového se Buldoci dočkali loni, když se postarali o překvapení úvodního kola. Tehdy zvítězili na hřišti mistrovského Tatranu Střešovice. Na prahu letošního ročníku se ve středu utkají s dalším těžkým soupeřem. Od osmi hodin večer přivítají v nové hale v brněnské Vodově ulici loni bronzový Chodov. „Spoléhá na individuality typu vítěze kanadského bodování Matěje Jendrišáka. Musíme se hlavně vyvarovat oslabení. Každopádně i proti jednomu z favoritů na titul předvedeme naši novou aktivní hru. Proto už v prvním kole očekávám brankové hody," pozval na utkání útočník Kadlec.

Kromě převážně prvoligových posil bez extraligových zkušeností se jihomoravský tým na poslední chvíli domluvil i na hostování obránce brněnského Hattricku Davida Hausera, který v klubu hrával už v předchozích sezonách. „Klub o mě měl velký zájem," uvedl Hauser. Loni vypadli Brňané už posedmé za sebou ve čtvrtfinále. Letošní hlavní cíl je postup do play off.

SESTAVA BULDOKŮ

Brankáři:

Pavel Jurčík 18 let

Filip Kejík 19 let

Daniel Tlaskal 26 let

Obránci:

David Hauser 25 let

Daniel Hruška 19 let

Jiří Knotek 20 let

Jakub Kočí 23 let

Matěj Kostka 20 let

Marek Pexa 19 let

Libor Schneider 34 let

Roman Zítko 21 let

Josef Žižka 21 let

Útočníci:

David Coufal 19 let

Ondřej Fabián 26 let

Marek Fuchs 18 let

Peter Grich 19 let

Jan Hanák 23 let

Petr Kadlec 27 let

Radim Komínek 23 let

Jiří Koutný 20 let

Jakub Mendrek 18 let

Luděk Ondráček 26 let

David Smíšek 17 let

Ondřej Veselý 26 let

Martin Vespalec 19 let

průměrný věk: 22 let

Příchody: Žižka, Hanák (oba hostování Znojmo), Kostka (hostování Otrokovice), Coufal (hostování Havl. Brod), Hauser (hostování Hattrick Brno)

Odchody: Bábíček (osobní důvody), Jeski, Koutný, Jirásek, Večeřa (všichni studijní pobyt v zahraničí), Kotlas (hostování Chodov).

Trenéři: Jan Nizner, Rudolf Škubal, Roman Bytešník.