Z neoblíbeného soupeře se tak pomalu stává oblíbený. „Z našeho pohledu to tak vnímáme, i když pro diváky možná naše souboje asi nejsou tak atraktivní. Je to vždy boj, asi ne moc koukatelný. Jde hlavně o vítězství," omlouvá se brněnským příznivcům obránce Martin Komenda.

Brňané zdolali v této sezoně Vítkovice na letním Czech Open, poté v lize a naposledy v semifinále domácího poháru. „Pomohl nám příchod exvítkovického trenéra, posunuli jsme se dál i systémově. Vedení klubu se dál daří i zkvalitňovat kádr," jmenuje jedenatřicetiletý bek faktory úspěšné série, mezi nimi i kouče Radomíra Mrázka.

Buldoci s Vítkovicemi vypadli v posledních čtyřech letech vždy ve čtvrtfinále play off. Mezi hráči obou celků už se tvoří i dua, která na sebe mají spadeno. „Dominuje rivalita mezi oběma týmy, ale najdou se určité dvojice, které na sebe naráží v zápasech častěji a moc se nemusejí. Vše se odehrává ve sportovní rovině," upozorňuje na dodržování fair play Komenda.

Vřelé vztahy s vítkovickými hráči jsou podle zkušeného zadáka tabu. „Se spoustou kluků z ostatních týmů se známe třeba z letních turnajů, ale co jsem slyšel od hráčů své generace, s Vítkovicemi to na velké kamarádství není," říká Komenda.

Předchozí vzájemný duel přinesl velké drama a vítězství brněnského celku 4:3 v prodloužení, díky kterému Buldoci postoupili do finále domácího poháru. Od středy znají svého soupeře, kterým je Mladá Boleslav. „Naši malou výhodu vidím v tom, že soupeř si nastavil ambice tak, že zkrátka musí vyhrát. Pro nás je finále úspěch a zvítězit chceme samozřejmě taky," dodává Komenda.