Problémy při přesunu z vymrzlých hal do vyhřátých tělocvičen nevidí. „Všechny kolektivní sporty jsou si podobné. Jen se musím zorientovat v herní taktice, která je u florbalu odlišná," povídá nový hlavní trenér jihomoravského ocelku.

Nabídku na přesun do „neznámého" prostředí obdržel před měsícem od prezidenta Buldoků Miroslava Mikšla. „Přemýšlel jsem o své trenérské budoucnosti a nakonec jsme se domluvili," popisuje.

Se svým současným mužstvem se poprvé viděl na tréninku před čtyřmi dny. „Byly trochu cítit oboustranné rozpaky, ale nálada byla přátelská. Uvidíme za delší dobu, jak nám spolupráce sedne," vysvětluje Nizner.

Zápasy Buldoků viděl v uplynulé sezoně jednou naživo a jednou v televizi. O florbal se jako vystudovaný učitel tělocviku zajímá už dlouhodobě. „Tento sport se v poslední době hodně přitvrzuje, v důrazu se blíží hokeji. Chci do týmu přinést trochu tohoto vlivu, ale zároveň příliš neměnit současný styl hráčů," naznačuje možné změny.

S klubem, který už osm let čeká na postup do semifinále, se dohodl na časově neomezené spolupráci. Za cíl dostal účast v play off. „Z atmosféry uvnitř týmu čekám zlepšení výkonů. Stále se ale jedná o amatérský sport, takže nejdůležitější bude, aby to kluky bavilo. Samozřejmě se k tomu musí přidat i odpovídající výsledky," dodává Nizner.

K lepšímu zorientování v Buldocích mu pomohou asistenti Roman Bytešník a Rudolf Škubal, který mužstvo vedl v uplynulé sezoně. „Práci máme rozdělenou. Roman se stará o technické věci okolo, Ruda bude moje pravá ruka co se týče vedení týmu," popisuje plánované rozložení pravomocí.

Nizner v minulosti vedl brněnskou hokejovou mládež, zkušenosti má i s prací u dorostu. Trénování se věnuje patnáct let, v minulých sezonách dovedl starší žáky Komety k titulu republikových mistrů. „Nabídku na prodloužení spolupráce jsem nedostal, takže od hokeje si teď dávám pauzu. Plánuji se naplno věnovat Buldokům," doplnil pětatřicetile­tý kouč.