V superlize naposledy naskočil 15. prosince, od té doby laboruje se zraněním. Před kvalifikací se správně nerozehřeje ani zítra, kdy dvanácté Brno hostí v 21. kole soutěže v pět hodin odpoledne osmý střešovický Tatran. „Stále mám zdravotní problémy, nenastoupím, z čehož jsem hodně zklamaný. Doufám, že příští utkání v Chodově už budu hrát,“ povídá Grlický.

Zápas v Chodově hrají Buldoci příští sobotu a hned v neděli následuje sraz slovenské reprezentace v Nitře, kde se odehraje její kvalifikační skupina. „Už se těším, protože jsem se spoluhráči ze Slovenska trochu ztratil kontakt. Zároveň mám i strach, aby výkony byly takové, jaké očekávám. Nemám nejlepší období,“ myslí si jedenadvacetiletý forvard.

Ve slovenské nominaci se nachází hned čtrnáct hráčů, kteří nastupují v české nejvyšší soutěži. „Myslím, že nikdo nemůže mít pochybnosti o tom, že česká liga je kvalitnější než slovenská,“ sděluje na oficiálním webu slovenského florbalového svazu asistent trenéra Ján Purc.

Ilustrační foto.
Třetí trenér v jedné sezoně. Buldoky nově vede Kohút

V superlize zatím v sezoně odehrál Grlický třináct utkání a zaznamenal čtyři body. „Doufám, že se v reprezentaci nakopnu, odjedu ze stereotypu a změním prostředí. Zahraji si jiný florbal s odlišnými lidmi, což mě může posunout,“ říká Grlický, který absolvoval dva světové šampionáty.

Spolu s ním jede do Nitry i jeho spoluhráč Lukáš Mráz, jenž má s reprezentaci zkušenosti, ale na seniorském mistrovství světa zatím nestartoval. „Známe se už ze Slovenska, myslím si, že má v reprezentaci místo, které si snad udrží,“ přeje si žilinský odchovanec.

V kvalifikační skupině se oba Buldoci po boku svých spoluhráčů utkají se Slovinskem, Německem, Francií a současným světovým vicemistrem Švédskem, postoupí první dva týmy. „Pokud ostatní utkání zvládneme, rozhodne duel s Německem. Proti Švédům si nedělám velké naděje,“ tvrdí Grlický.

Prezident brněnských Buldoků Miroslav Mikšl (vpravo) řeší výsledkovou krizi i problémy se sponzory. Na fotografii předává výroční dres Petru Kadlecovi.
Chceme se udržet, ale posily nepřivedeme, říká šéf brněnských Buldoků Mikšl