Jihomoravské derby v hlavě Brňané příliš nemají. Vzhledem k tomu, že jsou aktuálně až na devátém místě, potřebují body z každého utkání a o motivaci tak mají postaráno. „Nebereme to úplně jako derby, ale do Znojma se vždycky těším a stejně to mají asi i kluci,“ povídá brněnský kouč Jan Kadlec.

Stejně tak ale potřebují body ve Znojmě. Předposlední tým soutěže prohrál už sedmkrát v řadě, naposledy podlehl 3:4 v prodloužení v duelu nováčků Ústí nad Labem. „Určitě se jedná o derby, ale kluci to tak berou asi víc. Věřím, že fanoušci přijdou a pomohou nám. Právě podpora i v době, kdy se tolik nedaří, je pro sebevědomí důležitá,“ hlásí znojemský útočník Milan Fridrich.

Tomáš Bábek projel v německém Berlíně cílem těsně na čtvrté příčce.
Dráhař Bábek na mistrovství myslel jen na výhru. V Berlíně zaujal čtvrté místo

Víc než výsledky je však pro bývalého reprezentanta důležitý herní posun. „Třeba v oslabeních jsme se zlepšili. Naopak se nám snižuje sebedůvěra jednotlivých hráčů. Proti Ústí jsme šli snad čtyřikrát sami na branku, ale scházelo nám zakončení, které vím, že kluci umí,“ krčí Fridrich rameny.

Buldoky pro změnu zlobí defenziva. „Dostáváme hrozně moc gólů. Hlavně nás sráží nezkušenost a někdy si vybíráme krutou daň za zbytečnou aktivitu dopředu,“ líčí Kadlec, který není s umístěním spokojený. „Ztratili jsme body v domácích utkáních a dostali se pod tlak. Vůbec nám neprospěla dlouhá pauza po úvodních dvou kolech, v nichž jsme získali čtyři body,“ dodává.

Vstup do sezony

Bulldogs Brno

8 zápasů/8 bodů/9. místo/3 výhry/5 proher

Znojmo

8 zápasů/4 body/13. místo/1 výhra/7 proher