Páteční dohrávané utkání skupiny pak rozhodne, z jakého místa český výběr půjde do vyřazovací fáze. Zatím je na první příčce, ze které jej sesadí jenom vítězství Řeků nad Španělskem přinejmenším o čtyři góly. „Nevím, jak klukům, mně je jedno, s kým budeme hrát. Pokud chceme udělat co nejlepší výsledek, nesmíme koukat na soupeře, musíme porazit všechny," prohlásil český kapitán Vít Turtenwald.

Pokud Češi postoupí z první pozice, narazí v pátečním osmifinále na Německo, které porazili na loňském mistrovství Evropy v boji o bronz 2:1. „V této fázi je jedno, na jakého soupeře narazíte. Nemůžeme si vybírat, musíme porazit každého," zopakoval Traxl, který hraje Ligu malého fotbalu za Blansko.

Česká reprezentace v malém fotbalu na mistrovství Evropy v chorvatském Vrsaru bez porážky postoupila ze skupiny E. Na její závěr remizovala a s Řeckem 1:1.

V zápase s Řeckem měli čeští fotbalisté víc příležitostí, v prvním poločase pálil nebezpečně Čeněk Cenek. Ale branka přišla po přestávce, když akci Bohumíra Doubravského z 27. minuty po závaru zakončil Patrik Levčík. Jenže Řekové se po čtyřech minutách dočkali vyrovnání, když se po autovém vhazování prosadil z dálky Rafail Tamaras. „Za stavu 1:0 jsme se uklidnili, hráli jsme zezadu, jenže jsme dostali gól po střele, kterou jsem tečoval. Snažil jsem se vystřelit na opačnou bránu, bohužel to vyšlo takhle, ale bod nás posunul na první místo," poznamenal český kapitán.

Vyrovnání svěřence Radka Pokorného neznervóznilo. „Většina kluků je tady zkušenějších, nás mladé pohlídali. Řekli, že máme být v klidu, dát si balon, jelikož Řekové ani nenapadli a říkali, že jim stačí bod, bylo to v pohodě," pronesl benjamínek reprezentace Tomáš Vobořil. „Mohli jsme dát dřív gól, měli jsme vyložené šance, kdy jsme šli třeba ve dvou sami na bránu. Pak jsme zbytečně neuhlídali standardku, což nás stálo dva body, ale nevadí, udělali jsme z toho aspoň drama pro diváky," doplnil.

Česká reprezentace v malém fotbalu na mistrovství Evropy v chorvatském Vrsaru bez porážky postoupila ze skupiny E. Na její závěr remizovala a s Řeckem 1:1.

Závěr se tak nesl v duchu série krátkých přihrávek na vlastní polovině českého celku. „Myslím, že to nebylo ke konci moc koukatelné, když jsme hráli jenom zezadu s gólmanem, ale remíza nám zaručovala první místo, takže jsme splnili cíl," podotkl Turtenwald.

Po vydatném dešti, který ve středu dokonce přerušil program šampionátu, připomínal pohyb na ploše u některých hráčů bruslení. „Terén byl oproti minulým dnům mnohem těžší, pršelo hodně a hřiště klouzalo, blbě se měnil pohyb," potvrdil Vobořil.

Navíc většina českých hráčů nastoupila jen v turfech. „Před turnajem jsme měli informace, že se nemůže hrát v lisovkách, někteří jsme si je ani nevzali, ale vypořádali jsme se s tím dobře, nabídli jsme Řekům jedinou šanci, ze které dali gól, jinak jsme je nepustili moc za půlku," uzavřel Traxl.

Česká reprezentace v malém fotbalu na mistrovství Evropy v chorvatském Vrsaru bez porážky postoupila ze skupiny E. Na její závěr remizovala a s Řeckem 1:1.

Česká republika – Řecko 1:1 (0:0)

Branky: 27. Levčík – 31. Tamaras. ŽK: Thanasis (Řecko).

Česká republika: Gruber – Procházka, Novák, Paděra, Koudelka, Traxl – Turtenwald, Levčík, Cenek, Doubravský, Vobořil. Trenér: Pokorný.