Další medaili česká výprava v Minsku nepřidala. Milan Kadlec skončil v bodovačce jednotlivců čtvrtý a v neděli obsadili Vojtěch Hačecký s Jiřím Hochmannem v bodovačce dvojic šestou příčku. „Jarmila jela excelentně, závod nešlo zajet lépe. Kadlinimu (Kadlec) unikla medaile o chlup, dvojici taky chyběl kousek. Všichni prokázali vysokou výkonnost. Tato skupina je tak silná, že přiváží výsledky do osmého místa pravidelně," shrnul šampionát trenér reprezentačních vytrvalců Josef Kratina.

Poslední den toužili Češi po medaili v madisonu, bodovačce dvojic. Nakonec až závěrečným sprintem poskočili na šestou příčku. „Bohužel energie, kterou jsme potřebovali vložit do jedné akce, jsme rozprostřeli mezi víc situací, v té chvíli daleko složitějších. Medaile letos byla nejreálnější za poslední roky. V minulých letech bezkonkurenční Australané jeli totiž opravdu špatně, o to víc to mrzí," smutnil brněnský rodák Hochmann.

Šedesát kol před koncem dvousetkolového závodu, který se jel průměrnou rychlostí téměř padesát kilometrů, získaly okruh náskoku dvojice Francie, Španělska a Německa. V takovém pořadí také madison v Minsku skončil. „Vsadili jsme na jednu minci, jenže to úplně nevyšlo. Jednou jsme se s Jirkou při předávce nepotkali a v ten okamžik odjely tři dvojice, které spolupracovaly. Chvíli jsme se je snažili dotáhnout, jenže balík se sjel a přestal jet. Mrzí mě to, nohy jsme na medaili měli, nevyšlo to takticky," dodal Hačecký.

V bodovačce dvojic získala česká dráhová cyklistika bronz v letech 2007, 2009 a stříbro v roce 2011. „Teď k medaili scházela jedna slabá chvilka a kousek víc štěstí. Možná jsme měli zkusit větší rozdíl a udělat rundu náskok, zase tak pomalu se ale nejelo. Chtěli jsme medaili, ovšem i šesté místo je krásné," pronesl Kratina.

Příliš se v Bělorusku nevedlo vícebojařům, i když oba okusili dvoudenní omnium na mistrovství světa poprvé. Lucie Záleská obsadila patnáctou pozici, Ondřej Rybín skončil ještě příčku za ní. „Jsem ráda za vylučovačku, že jsem v ní nebyla mezi posledními, naopak jsem pokazila letmé kolo. Teď plánuju nejtvrdší přípravu za celou moji kariéru," vzhlíží Záleská ke své poslední účasti na letním mistrovství Evropy do 23 let.

Teprve devatenáctiletý Rybín v omniu nedokončil scratch ani bodovačku. „Dali jsme si za cíl umístění do desáté příčky. Ve třech disciplínách jsem byl osmý, tři další nevyšly. Jezdilo se mi tady špatně a sám nedokážu říct proč. Pocity jsou spíš špatné, na druhou stranu jezdím první sezonu mezi elitou," posteskl si závodník pražské Dukly.