Přípravný kemp, na který pozval českou reprezentaci prostřednictvím prezidenta Světové federace malého fotbalu Filipa Judy viceprezident tuniské asociace Achraf Ben Salha, přinesl tvůrcům národního týmu další cenné poznatky. „Obě utkání spojená s tréninkem splnila účel. Viděli jsme, kde máme nedostatky, na čem pracovat. Na těchto akcích, kdy zkoušíme hráče, nemůžeme spoléhat na úplně fantastickou součinnost, ale kluci nezklamali v nasazení, bojovnosti, všichni odevzdali maximum v tom, jak se má reprezentovat," těšilo Bejdu.

Tvrdý duel s tuniskou reprezentací ovládl český celek díky dvěma brankám Stanislava Maříka a jedné trefě nejzkušenějšího hráče mužstva Davida Bednáře. „Náš největší problém byl v produktivitě, nebyli jsme tak úspěšní, jak bych si představoval, ale kvalitou našich hráčů jsme dokázali Tunisko přehrát, i když jeho hráči byli nepříjemní, kousali, škrábali," pronesl český trenér.

Domácí vlétli do utkání plní elánů, odhodlání a jejich houževnatý přístup znamenal, že byli na hřišti téměř všude. Český tým po náročném programu vstoupil do duelu opatrněji a po nešťastném odrazu se dostali domácí do vedení. Přišla okamžitá odpověď, kdy Maříkovo sklepnutí uklidil nekompromisně do sítě Bednář. Před půlí dokonal obrat Mařík.

O přestávce se hosté vyrovnávali se šrámy, které utrpěli, ale ve druhé půli ovládli hru. Ojedinělé šance likvidoval s přehledem nováček v brance českého áčka Václav Šlégr. Přesto Tunisko z rohu dotlačilo míč do brány, a začínalo se od znova.

Kouč Bejda stáhl hru na osm fotbalistů a od té doby český celek na hřišti dominoval, z čehož pramenil druhý gól Maříka po krásné kombinaci celé pětky. Další šance už hosté neproměnili. „Vytvořili jsme si jich řadu, ale nedotáhli jsme je, pořád jsme ve fázi zkoušení. Zaplaťpánbůh máme kvalitu, zkušení kluci dokáží obejít jeden na jednoho, oprávněně potvrdili nominaci z minulosti. Když se lámal chleba, hráči jako Paděra, Mařík, Koudelka, Bednář či Uhlíř udělali rozdíl. Mladí se otrkávali, odmakali to, gólman byl taky slušný, i když nějakou chybu udělali," shrnul duel český kouč.

Na přípravný kemp v Tunisku zamířili s národním týmem tři reprezentanti do 21 let. Vedle gólmana Šlégra ještě zadáci Michal Mezník s Petrem Hulinským. V ofenzivě realizační tým zkoušel nováčky Františka Hakla s Janem Jelínkem, jenž dal čtyři branky Tazarce. „Prokázal sílu v prvním zápase, který byl bez stresu. V utkání, kdy šlo trošku o něco víc, se prosadil Standa Mařík. Oba hroťáci předvedli, že mají kvalitu. Vždycky budu nespokojený, vidím limity, kdo má navíc, ale všichni jsou vesměs ještě mladí zobáci," pronesl Bejda.

Seniorské národní mužstvo čeká další program už v dubnu, kdy odehraje dvojutkání v Anglii. „Moje představa je taková, že chci na akce vzít jednu pětku, která může fungovat k srpnovému evropskému šampionátu, a o ni hru opřít. A druhou pětku, kde zkoušíme najít někoho, aby přinesl kvalitu. Otestujeme hráče na reprezentační akci, kde se odhalí další věci jako morálka, jaký je v kolektivu, plus kvalita. Zjistíme, že se hráč nepodělá ani na šampionátu. Potřebujeme odolné kluky, kteří tlak ustojí v hlavě. Každý z reprezentantů ukázal kvalitu, ale neznamená to, že jedou na Euro, porovnáme je s ostatními a budeme hledat to nejlepší, co může fungovat společně," doplnil Bejda.

Tunisko – Česká republika 2:3 (1:2)

Branky ČR: Bednář, Mařík 2.

Sestava ČR: Šlégr – Uhlíř, Bednář, Koudelka, Paděra, Mařík – Hakl, Hulinský, Mezník, Levčík, Jelínek. Trenér: Bejda.