Tím druhým bude v polovině května závod Frýdek-Místek - Brno. "Letos vůbec poprvé obsahuje Český pohár dva závody, které jsou v kalendáři UCI, což je velice významné," řekl na dnešní tiskové konferenci v Praze prezident Českého svazu cyklistiky Marián Štetina. "Také jsme se dohodli, že pohárové závody budou velmi vážnými kritérii pro nominaci na mistrovství světa a Evropy," doplnil Štětina.

Program Českého poháru v silniční cyklistice 2014:5. dubna: Brno - Velká Bíteš - Brno,
19. dubna: Kyjov,
26. dubna: Rokycany,
15. května: Frýdek-Místek - Brno,
24. května: Lipno nad Vltavou,
12. července: Nové Město na Moravě,
26. července: Blatná,
16. srpna: Opočno.

Novinkou je také, že na pohárech budou moct startovat kontinentální týmy ze sousedních zemí Rakouska, Německa, Polska a Slovenska. "Může za ně jet jeden až šest závodníků, což je pro tento rok výjimka UCI, ale myslím, že to takto bude i v dalších letech," nastínil nový generální sekretář svazu Stanislav Kozubek.
"Konfrontace se zahraničními jezdci bude výborná věc, může to jedině prospět té kvalitě. Ukáže se tak, co v nás opravdu je a jak dokážeme uspět v tom mezinárodním měřítku," uvedl Milan Kadlec, obhájce celkového prvenství.

Seriál má rovněž nového generálního partnera, jímž je společnost Kalas. "Silniční cyklistiku jsme už v minulosti dělali. Od té doby, co se organizace chopil svaz, kvalita domácího poháru obrovsky roste. A my se tomu budeme snažit rovněž pomoct," vysvětlil majitel firmy Čestmír Kalaš, jenž je zároveň šéfem cyklokrosové komise Českého svazu cyklistiky.

Body získají závodníci na 1. až 30. místě, finanční odměny jsou připraveny zvlášť pro nejlepší v elitní kategorii i v kategorii jezdců do 23 let.