MAREK GRUBER. Reprezentuje na svém druhém Euru, živí se ve firmě s práškovou barvou. „Společná vlastnost obou gólmanů je, že mají rádi holky. Jsou jako přes kopírák, oba módemani. Vidím v nich jediný rozdíl: Víša je pravák a Grubis levák," říká nejzkušenější člen týmu, sedmatřicetiletý zadák Jiří Novák.

PETR VÍŠEK. Chytal druhou fotbalovou ligu za Xaverov, pracuje pro nadnárodní společnost v marketingu. „Znám ho třicet let. Spolu s Turtym jsou nejvtipnější hláškaři, dohromady jsme takoví fotrové," usmívá se Novák.

VÍT TURTENWALD. Urostlý zadák dělá stejně jako loni v Černé Hoře kapitána, spolupracuje s firmou ve zdravotnictví. „Umí zvýšit hlas, když je třeba, pochválí nebo kluky zklidní," povídá Víšek. „Má respekt, když nezkouší mluvit moravsky," říká Gruber.

JAROSLAV PROCHÁZKA. Sedmadvacetiletý student reprezentuje na první velké akci. „Poctivec. Sice je nenápadný, ale když něco řekne, stojí to za to," všímá si Gruber.

JAN KOUDELKA. Rychlonohý driblér hraje Moravskoslezskou fotbalovou ligu za Prostějov. „Je to sice cukrovkář, ale jen do třetího piva," směje se Novák. „Jinak hvězda týmu, obrovsky rychlý hráč a super kluk," doplňuje.

ČR na Euru.

JIŘÍ NOVÁK. Odehrál 67 utkání v nejvyšší české fotbalové soutěži za Plzeň a Jablonec, vstřelil jeden gól. Vlastní realitní kancelář. „To je nejpoctivější frajer na světě v přístupu k fotbalu. Nezkazí žádnou srandu a taky se vždycky včas vypaří," hlásí Víšek.

JAROSLAV ČERNÝ. Na hřišti uplatňuje své obrovské zkušenosti, které posbíral v 210 prvoligových zápasech. „Má něco za sebou, je to pan fotbalista," potvrzuje Gruber. „Obrovský flegmatik, ale dokáže se ozvat," dodává na jeho adresu Novák.

ČENĚK CENEK. Hráč brněnského týmu Gioia pracuje jako vychovatel dětí. „Jen nevím, zda občas nevychovávají ony jeho," směje se Gruber. Tvoří nerozlučnou trojici s Patrikem Levčíkem a Bohu-mírem Doubravským. „Jsou pořád spolu, takoví brněnští Brazilci," popisuje Novák.

PATRIK LEVČÍK. Živí se fotbalem v Rakousku. „Má nej-šmajdavější kotníky na světě," tvrdí Víšek. „Pohybem připomíná Brazilce Garrinchu," srovnává ho Gruber s legendou, jež udivovala technikou.

ONDŘEJ PADĚRA. Nejlepší střelec loňského mistrovství Evropy hraje třetí ligu v Břeclavi. „Dal bych mu jméno tichý zabiják. Mimo hřiště spíš mlčí, ale na něm je rozený střelec," uznává Novák. „A má pořád nagelovanou patku, která mu nespadne," sděluje Víšek.

ZDENĚK TRAXL. Povoláním obchodní zástupce se na Euro dostal na poslední chvíli místo zraněného Jakuba Slunéčka. „Je to v dobrém smyslu největší chudák kvůli tomu, co si vyslechne. Přišel do týmu po Sluncem, dostal věci po něm, takže mu říkáme Slunce II," ušklíbne se Novák.

MARTIN ŠVIHÁLEK. Brněnský fotbalista má ve sbírce už stříbro a bronz z mistrovství Evropy, stará se o slévárenskou firmu. „Je to flegmatik, který sní všechno, co mu dáš," popisuje Gruber. „Takový náš Dani Alves, útočící obránce, technický," vystihuje Novák.

BOHUMÍR DOUBRAVSKÝ. Třetí člen brněnské ekipy mladíků reprezentuje na svém prvním mistrovství Evropy. „Nesundává z hlavy kšiltovku, spí s ní," míní Gruber. „Kvůli třem chlupům v pěti řadách na bradě si musí dávat bacha na průvan," rozesměje se Víšek.

STANISLAV MAŘÍK. Vytáhlý útočník pracuje v rodinné stavební firmě. „Zatím jsem ho tady snad neslyšel promluvit," naráží na jeho tichost Gruber. „Na hřišti eiffelovka na hrušce díky své výšce," naznačuje jeho roli Víšek.

TOMÁŠ VOBOŘIL. Jedenadvacetiletý benjamínek českého týmu na mistrovství Evropy. „Je to takové nevlastní dítě nás tří veteránů," glosuje Víšek. „Přestože fandí Slavii, bereme ho jako jediného sparťana týmu, protože za ni hraje futsal," dodává Novák.

Kdo s kým bydlí?

Turtenwald, Novák, Víšek, Traxl
Levčík, Doubravský, Cenek, Vobořil
Švihálek, Gruber, Paděra, Koudelka
Procházka, Mařík, Černý
manažer Luděk Zelenka, asistent trenéra Stanislav Bejda
trenér Radek Pokorný, vedoucí týmu Jakub Štefek