Český výběr ve finálové skupině porazil pouze Francii, která získala stejně jako Česko a Německo také jedno vítězství, takže o pořadí rozhodla bilance ze vzájemných utkání. Aby domácí tým udržel čtvrtou příčku, nesměl prohrát o více než sedm bodů.

Důležitý podíl na těsné prohře s Německem měl nadhazovač Daniel Mráz, který nastoupil do hry v polovině šesté směny a pálkařům soupeře už nedovolil skórovat. Celé čtyři směny se ale nedokázali čeští reprezentanti prosadit proti rychlému nadhazovači Stöcklinovi a připsali si pouze pět úspěšných odpalů, nejméně ze všech svých zápasů na šampionátu.

Až za stavu 0:4 se zasloužil sólovým homerunem o první bod Jakub Malík. Druhý bod přidal v šesté směně Michal Ondráček. Kouč českého týmu Michael Griffin nasadil na nadhoz Marka Červenku, kterého ve čtvrtém inningu nahradil Petr Minařík. Konečnou podobu dostal výsledek zápasu už po šesté směně, v závěrečných třech už body nepřibyly.

Ve finále se v neděli od 15:00 utkají obhájci titulu Italové s Nizozemskem. Oba dosud neporažené týmy ještě čeká od 19:00 poslední vzájemný duel ve finálové skupině, který rozhodne o pořadí na prvních dvou místech tabulky.