Švédové poprvé udeřili ve čtvrté minutě a trefili se v ní hned dvakrát. Skóre otevřel po přečíslení Enström a hned za sedmnáct vteřin překonal gólmana Součka zblízka také nekrytý Kanebjörk. Ve dvanácté minutě snížil Tokoš a Češi se před 1543 diváky po šancích Curneyho ani Sladkého vyrovnání nedočkali.

V druhém dějství favorit definitivně rozhodl, když se prosadil dvakrát Larsson a jednou Nordgren s Kimem Nilssonem. „Plán bylo hrát pořád stejně dobře do útoku. Měli jsme ale problém po šestém gólu, kdy jsme asi ani sami moc nevěřili, že s tím zápasem ještě půjde něco udělat," řekl útočník Matěj Jendrišák oficiálním stránkám Českého florbalu.

V 52. minutě dovršil hattrick ve vlastním oslabení Larsson a debakl potvrdili Galante Carlström se Svahnem, který také skóroval při přesilovce českého týmu. „Šancí jsme měli dost, takže pokud je nebudeme proměňovat, tak na téhle úrovni tomu budou odpovídat i výsledky. Budeme si muset také lépe pokrývat střed hřiště," dodal Jendrišák, který je v dresu Linköpingu osmý v produktivitě švédské ligy.