A o největší futsalovou akci se svěřenci reprezentačního trenéra Tomáše Neumanna nyní utkají s Chorvatskem, a to po měsíci bez možnosti trénovat v hale. „Optimální fazona vypadá jinak, ale musíme se s nepříjemnou situací vypořádat,“ uvedl brankář Ondřej Vahala.

Jenže český výběr před čtvrteční cestou do chorvatského Zadaru řešil další komplikace. Po testování kompletního týmu na Covid-19 vypadli ze základní čtrnáctky tři pozitivně testovaní hráči. „S trenérem Chorvatska jsme se snažili zápas přeložit. UEFA nás nevyslyšela a chtěla souboj za každou cenu odehrát. Myslím, že tak důležité utkání by se nemělo hrát za současné situace,“ tvrdil český kouč Tomáš Neumann.

Jeho výběr totiž trénoval v České republice na soustředění v Hodoníně pouze třikrát. Ve čtvrtek večer už se připravoval v Zadaru, kde barážové dvojutkání v sobotu od sedmi hodin večer vypukne.

Fotbalisté Jablonce restartovali fotbalovou sezonu pátečním zápasem 7. kola FORTUNA:LIGY doma s Brnem.
Zbrojovka poprvé v sezoně vyhrála a odpoutala se ode dna tabulky

V hale pro šest a půl tisíce lidí ale bude prázdno. „Je skvělé, že můžeme naše zápasy divákům nabídnout aspoň v České televizi,“ liboval si Neumann.

Odveta se pak hraje v úterý od šesti hodin a deseti minut večer v brněnské hale ve Vodově ulici.

Světový šampionát v Litvě se měl původně uskutečnit už letos v září, jenže kvůli koronavirové pandemii byl odložen na příští rok. Čeští futsalisté se naposledy mistrovství světa zúčastnili v roce 2012 v Thajsku.