Buldoci měli většinu zápasu míček ve své moci, recept na otrokovický val však hledali jen těžko. „Dá se říct, že jsme hru kontrolovali. Chyběl však překvapivý průnik do středu. Hodně střel protivník zablokoval, měli jsme zkoušet štěstí častěji," pokračoval nejstarší brněnský florbalista s bohatými zkušenostmi ze zahraničí i z reprezentace.

Když už nějaký pokus domácích prošel až k brance, většinou ho zlikvidoval výborný hostující gólman Jaromír Malina, který se po právu stal i nejlepším otrokovickým hráčem zápasu. „Sedlo mu to. Jenže jsme mu práci dost ulehčili. Míček kolikrát poskakoval před brankou a my ho netrefili. Pak jsme zas mířili do boční sítě," komentoval čtyřiatřicetiletý hráč nepovedené okamžiky.

Otrokovice našli na ambiciózní Brňany recept. Ze zatažené obrany vyráželi jejich hráči do protiútoků, které trestali. „Vím, že s nimi měl problém doma i Chodov. Podobný styl už nepraktikuje moc týmů. My jsme se na ně cíleně nepřipravovali, pokud bychom o nich uvažovali jako o soupeři pro play off, bude to jiné. Už ve třetí třetině jsme naznačili jak na ně," popsal Jakůbek.

Brňané nyní prohloubili na čtvrtém místě tabulky ztrátu na třetí Střešovice. Za Tatranem teď zaostávají o čtyři body. Do konce základní části chybějí čtyři duely a právě Střešovice jsou další sok Buldoků. Do Prahy jede brněnský tým v pondělí.