Pikantní bylo vítězství pro řeckého kouče brněnského celku Chrise Chugaze, který ještě v minulém ročníku vedl právě pražský celek. „Bylo to pro nás velice důležité utkání, navíc speciální pro mě. Rád jsem viděl své bývalé hráče. Jsem velmi šťastný, protože hrajeme stále lépe v obraně. Snažím se hráčům vysvětlit, že neexistuje basketbal bez defenzivy. Také rád vidím, že dávají přednost týmu před svým egem. Stále více kluků má chuť bojovat, pomoct týmu a začíná se jim tak dařit,“ ocenil pro klubový web zlepšení svých svěřenců řecký stratég.

Nejvíce se na výhře tentokrát podílel Davell Roby, který si připsal čtyřiadvacet bodů, přes desetibodovou hranici se dostal také Zdeněk Nehyba s šestnácti body a dlouhodobě nejproduktivnější hráč egoé Deremy Geiger, jenž k výhře přispěl třinácti body. Další duel sehraje egoé v sobotu na hřišti silných Pardubic.

Egoé Brno - USK Praha 87:69 (20:15, 21:20, 21:14, 25:20)

Rozhodčí: Hruša, Kapaňa, Znamínko. Sestava egoé Brno: Stegbauer, Roby, Kozina, Szarowski, Keely, Vašát, Geiger, Nehyba, Jokl, Kereselidze, Farský.

Ilustrační foto.
Volejbalisté Brna favorita zaskočili pouze v první sadě