Brňankám se poslední tři extraligové zápasy nevydařily. Z duelů s Prostějovem, Ostravou a Olomoucí vytěžily jediný vyhraný set. Na vysněnou čtvrtou příčku ztrácejí čtyři body. „Opět jsme doplatily na vlastní chyby, což se opakuje už několik zápasů. Nevím, co už s tím máme dělat, ale musíme věřit, že se to brzy zlomí,“ povídala po porážce v Olomouci královopolská kapitánka Ivana Zburová.

Hanačky nastoupily na hostující volejbalistky zostra, po úvodní bodové sérii vedly 7:1. Domácí nadále zvyšovaly svůj náskok až na 12:4, teprve poté se Brno dostalo ke korekci skóre. Jenže od stavu 21:15 se na servis postavila nejzkušenější domácí volejbalistka Jana Šenková Napolitano a už k němu nikoho nepustila – 25:15. V dalších sadách se Brňanky dostaly jen na sedmnáct a osmnáct bodů. „V prvních dvou setech to byl z naší strany velmi kon-centrovaný výkon téměř bez chyb. Soupeře jsme zatlačili servisem a výsledek byla naše komfortní výhra,“ hodnotil trenér druhé Olomouce Jiří Teplý.

Hokejisté brněnské Komety nezvládli druhý domácí duel po sobě. I když se ujali jako první vedení, nakonec ve dvaadvacátém extraligovém kole podlehli Vítkovicím 1:3.
Kometě opět chyběl větší důraz před brankou. Vítkovicím podlehla 1:3

Bez bodů v tabulce zůstává i po šesti kolech brněnský Fénix, aspoň se mu ovšem podařilo smazat nulu z kolonky vyhraných setů. Se Šternberkem doma prohrál 1:3, hostujícím hráčkám umožnil první výhru v novém extraligovém ročníku. „Předvedly jsme náš nejlepší výkon v sezoně. Konečně jsme to prolomily a vyhrály náš první set. Je škoda, že jsme to nezvládly ve čtvrté sadě,“ litovala kapitánka posledního družstva tabulky Veronika Šnellyová.

Olomouc - Královo Pole 3:0

Sety: 25:15, 25:17, 25:18. Nejvíc bodů: Šenková Napolitano 14, Michalíková 10, Strušková 9 – Boulová 8, Peneová a Kopáčová po 7. Rozhodčí: Grabovský, Kubinec.

Olomouc: Strušková, Kubínová, Košická, Sajdová, Šenková Napolitano, Michalíková, libero Sain.

Královo Pole: Zburová, Assisová, Vyklická, Pištěláková, Peneová, Boulová, libero Vaňková. Střídaly: Kopáčová, Suchá.