„Převažování po svátcích nebylo třeba. Kluci k tomu přistupují zodpovědně. Je tady dobrá parta,“ usmívá se brněnský trenér Ondřej Marek.

Jeho svěřenci v posledních pěti extraligových duelech ztratili pouhý set. Poradili si s Příbramí, ČZU Praha, Ostravou, Benátkami nad Jizerou a Zlínem. „Před svátky jsme hráli celkem dobře. Porazili jsme týmy, které porážet chceme. Teď potřebujeme uspět i proti někomu z první čtyřky. Jde o test, jestli se nám podařilo mužstvo někam posunout,“ vyhlíží Marek.

Tomáš Ouředníček.
Ouředníček před Dakarem: Tempo u kilometrového srázu držím těžko

Nyní mají Brňané konečně šanci zdolat celek z první čtyřky tabulky. Zatím prohráli s Libercem, Kladnem, Karlovarskem i čtvrtečním soupeřem Českými Budějovicemi, které jsou třetí.

Brno je páté. „Jestli chceme pomýšlet na účast v play-off z pátého místa, na jeden silný tým poté půjdeme. Chceme si to osahat. Máme ještě tři měsíce do play-off a čas na vylepšení nedostatků,“ říká trenér.

Zatím Volejbal Brno uhrál pouze jednu sadu proti Kladnu, jinak nestačil na favority vždy 0:3 na sety. „Proti Budějovicím musíme hrát na hranici rizika, odvážně a razantně. Jinak moc šancí nemáme,“ dodává Marek, jenž využije kompletní tým.

PROTI TOP ČTYŘCE
2. kolo: České Budějovice – Brno 3:0
5. kolo: Brno – Liberec 0:3
6. kolo: Kladno – Brno 3:1
7. kolo: Brno – Karlovarsko 0:3

Čtvrtek v 16.05, 13. kolo: Brno – České Budějovice

Umístění Brna: 5. pozice, 24 bodů, ztráta pěti bodů na čtvrté Karlovarsko